17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCel mai medaliat sportiv din istoria JO riscă să-şi piardă medaliile câştigate...

Cel mai medaliat sportiv din istoria JO riscă să-şi piardă medaliile câştigate la Londra.

Înotătorul american Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, riscă să piardă medaliile cucerite la Londra, ca urmare a apariţiei într-o campanie publicitară a mărcii de articole de lux Louis Vuitton.

Devenind la Londra cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, după ce a câştigat şase medalii, patru de aur şi două de argint, era doar o problemă de timp până când sportivul american semna un contract important cu o marcă de lux, scrie Daily Mail.

Însă, pozele realizate pentru Louis Vuitton, alături de fosta gimnastă rusă Larissa Latînina, şi apărute pe Internet pe 13 august, l-ar putea costa pe înotătorul american foarte mult.

Potrivit articolului 40 din Regulamentul Comitetului Olimpic Internaţional, sportivii nu au voie să participe la campanii publicitare în perioada 18 iulie – 16 august.

Însă, două fotografii cu Phelps au apărut pe Twitter pe 13 august, deci cu trei zile înainte de expirarea perioadei oficiale de interdicţie.

Una dintre fotografii, realizate de celebra Annie Leibovitz, îl înfăţişează pe multiplul campion de nataţie îmbrăcat într-un costum elegant, aşezat pe o canapea, la un ceai alături de Larissa Latînina, 77 de ani, înotătoul având o geantă Louis Vuitton la picioare. Latînina era deţinătoarea recordului de medalii olimpice (18) înaintea lui Phelps, care a câştigat 22 în cariera sa.

Casa de modă a anunţat că cele două fotografii sunt imagini neoficiale şi au fost furate din cadrul companiei.

Şi echipa de management a sportivului a venit în apărarea acestuia: “Reclama a apărut oficial pe 16 august, după Olimpiadă. Acea fotografie a fost publicată pe Twitter de o persoană ce n-are legatura cu noi”.

Michael Phelps, 27 de ani, a pus capăt prestigioasei sale cariere la Jocurile Olimpice după ce a câştigat la Londra şase medalii, dintre care 4 de aur.

Cele mai citite

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...

Reorganizarea Termoficării în București: Soluția Firea

Contextul Problemei Termoficării în Capitală Problema furnizării apei calde și căldurii în București persistă de ani de zile, iar una dintre soluțiile propuse constant este...
Ultima oră
Pe aceeași temă