17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialScenă ȘOCANTĂ în cel mai nou episod din ”GAME OF THRONES”. Cum...

Scenă ȘOCANTĂ în cel mai nou episod din ”GAME OF THRONES”. Cum se apără actrița Sophie Turner

Cel mai recent episod din serialul ”Game of Thrones” creează vâlvă printre fani și stârnește critici tot mai acide pe rețelele de socializare. În replică, autorul seriei, George Martin, le ia apărarea producătorilor.

Episodul cu numărul șase al sezonului cinci, intitulat ”Unbowed, Unbent, Unbroken”, conţine o scenă brutală de viol, în care controversatul Ramsay Bolton își agresează noua soție, Sansa Stark. Theon Greyjoy, pe care Bolton l-a transformat în sclavul său, este martorul întregii scene.

Fanii, șocați de brutalitatea scenei

Fanii serialului au reacționat pe rețelele de socializare și au arătat că scena este inutilă și nu înțeleg de ce producătorii au considerat-o necesară.

”Nu cred că am vrut vreodată să sar prin ecranul televizorului și să salvez un personaj mai mult ca acum”, a scris Melissa, o fană a serialului, pe Twitter.                                                                                                                                                                                                    

”Există ceea ce se numește ”a întrece limita”. Iar voi cu siguranță i-ați făcut asta lui Sansa aseară. Nu stricați un show bun pentru șoc”, le-a scris un alt fan, Mark Henderson, pe Twitter, producătorilor.                                                                                                                                               

”Am susținut scena cu Jamie din sezonul trecut. Nu voi face la fel cu scena cu Sansa de aseară. Complet inutilă”, a comentat un telespectator, Derek D, pe aceeași rețea de socializare.

Reacția actriței și a scenaristului

 

Încă de anul trecut, Sophie Turner, actrița de 19 ani care o interpretează pe Sansa Stark, a afirmat că îi place scena agresivă. ”L-am făcut pe Bryan Cogman (scenarist) să se simtă atât de rău pentru că a scris această scenă. Dar, în secret, mi-a plăcut. Cred că va fi un sezon plin de provocări pentru mine, doar fiindcă este atât de complex pentru Sansa”, a declarat actrița, informează Independent.com.

 

Și scenaristul Bryan Cogman a arătat că scena era necesară pentru evoluția personajului: “Acesta este Game of Thrones. Nu este vorba despre o fetiță timidă care petrece noaptea nunții cu Joffrey. Este o femeie matură care face o alegere și își dă seama că aceasta este calea să revină în țara natală. Sansa are o noapte a nunții cum nu ar fi crezut vreodată că va avea cu unul dintre monștrii acestui show. Este destul de intens și neplăcut, iar personajul va trebui să se descurce”.    

Totodată, Sophie Turner a recunoscut că i-a făcut plăcere să filmeze scena.     

”Îmi place cum Ramsay îl obligă pe Theon să privească asta; totul este atât de încurcat”, a recunoscut actrița.                              

George Martin susține producătorii

 

În ciuda controverselor, George RR Martin, autorul romanului ”A Song of Ice and Fire”, a apărat producătorii, deși au deviat de la povestea originală. În carte, Arya Stark, sora Sansei, devine soția lui Ramsay și victimă a unui abuz sexual.

 

”Câți copii avea Scarlett O’Hara? Trei, în roman. Unul, în film. Niciunul, în viața reală. Era un personaj fictiv, nu a existat niciodată. Show-ul este show, cărțile sunt cărți – două maniere diferite de a spune aceeași poveste”, a explicat George Martin.

Încă dinainte ca sezonul cinci să înceapă, actorul Alfie Allen, interpretul lui Theon, a dezvăluit că ”pe parcurs, se va întâmpla ceva care va face valuri și va fi greu de privit pentru anumite persoane, fără îndoială”.

Tot mai mulți fani sunt nemulțumiți că producătorii au ales să o umilească pe Sansa și să o supună la violențe, în loc să îi permită să se dezvolte ca personaj.

Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă