20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialCe urmăreşte Google cu "Noua simplă politică" de confidenţialitate

Ce urmăreşte Google cu „Noua simplă politică” de confidenţialitate

Google a anunţat intrarea în vigoare a noilor politici de confidenţialitate pe 1 martie, iar utilizatorii au de ales între a accepta modificările sau a renunţa la serviciile celui mai mare motor de căutare, potrivit Huffington Post.

Noutăţile aduse pun accent pe realizarea unor profile complete utilizatorilor de servicii Google, prin schimbul de informaţii personale. Astfel, se oferă userului o experienţă cât mai individuală, cu ajutorul informaţiilor obţinute de la Gmail, YouTube, Google Maps, Google Search etc.

Actualizarea marchează cel mai recent efort Google pentru a afla cât mai multe despre utilizatorii săi, efort care a solicitat compania în ultimul timp şi a ajutat la stimularea lansării de noi produse, cum ar fi site-ul de socializare Google+.

Deasemenea, modul în care utilizatorii interacţionează cu serviciile companiei ar putea fi schimbat de această fuziune a datelor între profile sub prevederile noilor politici de confidenţialitate.

Alma Whitten, directorul de confidenţialitate Google, a postat pe blogul companiei următorul mesaj cu privire la noile prevederi: „Noua noastra politică de confidenţialitate face clar faptul că, dacă sunteţi conectat, putem combina informaţiile pe care le-aţi furnizat unui serviciu cu cele furnizate altuia. Pe scurt, vă vom trata ca pe un singur utilizator pentru toate produsele noastre, ceea ce va duce la o experienţă Google mai simplă şi mai intuitivă. „

Aşadar, Google a decis transformarea tuturor politicilor în una singură, mai scurtă şi mai uşor de citit. Aceasta va fi anunţată la termenul stabilit pe pagina principala a companiei, cu următorul mesaj: „Ne-am schimbat politicile de confidenţialitate şi termenii. Nu obişnuitul bla-bla. Aflaţi mai multe.”

Există şi dezavantaje ale acestor politici noi. Avocaţii de confidenţialitate spun că schimbările aduse de Google pot afişa informaţii pe care utilizatorii nu sunt obişnuiţi să le distribuie. De exemplu, doi oameni de afaceri care discută, prin mesaje pe Google+, despre o şedinţă, nu vor ca informaţii despre locaţia acesteia să fie „târâte în cazanul de date Google” sau utilizate de aplicaţia Google Maps.

Mai mult decât atât, diferiţi utilizatori ale serviciilor furnizate de companie şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu aceste noi politici, care par să le violeze intimitatea sau să le folosească datele în scopuri comerciale.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă