1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCe spune Raed Arafat despre starea de sănătate a polițistului călcat cu...

Ce spune Raed Arafat despre starea de sănătate a polițistului călcat cu mașina de milionarul turc

Polițistul de la Rutieră accidentat de un milionar turc se află, în continuare, în stare critică, a declarat secretarul de Stat Raed Arafat, conform Mediafax.

Mai mult, Arafat a explicat că poliţistul Gheorghe Ionescu nu ar suporta, în acest moment, transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Ministrul Gabriel Oprea a spus că poliţistul Gheorghe Ionescu este tratat foarte bine la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar când starea lui va permite un transfer la o clinică din Israel, sunt pregătite atât fondurile necesare petnru tratament, cât şi un avion petnru transport.

“Vreau să vă spun că Ministerul de Interne, în cazul în care familia, medicii hotărăsc să fie tratat în străinătate, are pregătit atât avionul, cât şi fondurile necesare”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că poliţistul Gheorghe Ionescu este încă în stare critică, iar decizia de transfer se va lua în echipă. Arafat a precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, colegi din Israel, însoţiţi de un profesor doctor, vor veni pentru câteva zile să urmărească evoluţia pacientului.

“Decizia se ia de către colegii care îl primesc, colegii care îl predau şi cei care fac transportul. Şi, bineînţeles, în această decizie trebuie să cântărească beneficiile transferului – unde există beneficii, incontestabil, că există chestii ce se pot adăuga la tratamentul lui. Colegul din Israel a insistat că ce a primit aici l-a menţinut în viaţă şi i-a salvat viaţa până la acest moment, că altfel de mult nu mai era în viaţă, printre noi”, a precizat Arafat.

El a adăugat că, la acest moment, nu poate fi luat în discuţie un transfer în Istael, pentru că există riscul să nu supravieţuiască în timpul transportului.

“Când cântărim situaţia, noi trebuie să ştim că ducerea acolo este în beneficiul lui şi nu avem riscul major de a-l pierde pe drum. La acest moment, astăzi, acum, nu ar suporta transportul. Vedem cum evoluează mâine, poimâine, o să îl vadă colegul din Istael, o să mai discute cu colegii din spital de aici cu colegii care sunt cu transportul cu avionul şi, împreună, se va lua decizia care este momentul cel mai bun pentru transfer”, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat că, în cazul unei decizii de transfer, nu se pune problema banilor sau a asigurării unui avion. “Există o singură problemă, de suportare a transportului şi transferul în siguranţă a pacientului”, a subliniat Arafat.

Întrebat care ar fi costurile unui tratament într-o clinică din Israel, Raed Arafat a spus că o zi de îngrijire la Terapie Intensivă poate să coste de la o mie de dolari pe zi până la două-trei mii de dolari. Arafat a adăugat că o medie a costurilor ar fi între o mie şi două mii de dolari pe zi, dar la acestea se mai pot adăuga şi costuri de intervenţie.

Întrebat care sunt şansele de supravieţuire, Raed Arafat a spus că încă se vorbeşte de şanse mici: “Este în stare extrem de critică, dar nimeni nu zice că nu se poate face ceva şi nu putem vedea că progresează bine, dar prognosticul este unul rezervat la acest moment”.

Arafat a precizat că poliţistul a fost supus şi în Spitalul Floreasca mai multor intervenţii chirurgicale, chiar joi fiind făcută o traheostomie. “Înainte a suferit o intervenţie şi două reintervenţii pe abdomen, pentru cărăţarea zonelor, mai ales că are o problemă majoră la nivelul pancreasului şi asta creează mari probleme de evoluţie a domnului Ionescu”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că cele mai mari probleme sunt în zonele abdominală şi toracică, care combinate creează o presiune şi mai mare asupra corpului, dar până acum, prin tratamentul primit, Gheorghe Ionescu a supravieţuit bine.

Întrebat cât ar putea fi ţinut într-o clinică privată din străinătate, Arafat a spus că poate sta între două şi patru săptămâni.

Soția agentului şef Gheorghe Ionescu a început o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Femeia a precizat că a deschis două conturi bancare la BRD, unul pentru lei şi unul pentru euro, pentru a strânge fondurile necesare pentru transferul soţului său la Spitalul Universitar Hadassah din Israel şi achitarea tuturor facturilor care nu pot fi decontate de Ministerul Afacerilor Interne.

“Am decis să deschid un cont bancar pentru toţi cei care vor să îşi exprime solidaritatea cu un om care, înainte de toate, şi-a făcut datoria salvând în mod indirect alte vieţi. Câţi dintre noi poate şi-ar fi plâns apropiaţii accidentaţi de şoferi băuţi dacă el nu şi-ar fi făcut meseria cu atâta pasiune? Aşa cum îl cunosc mulţi dintre voi, Dulăul, are nevoie de sprijinul şi rugăciunile noastre acum mai mult decât oricând”, a declarat Cristina Ionescu, soția polițistului.

Ea a anunţat că cele două conturi sunt: RO98BRDE410SV41249044100 pentru lei şi RO94BRDE410SV41249124100 pentru euro.

“Tot ce vreau este ca soţul meu să se facă bine. E tot ce mă interesează. Ministerul de Interne mă va ajuta, dar nu poate în totalitate. Mai sunt costuri suplimentare, iar eu nu am de unde să plătesc”, a arătat Cristina Ionescu.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi secretarul de stat Raed Arafat l-au vizitat pe poliţistului Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, după ce a fost lovit cu mașina de omul de afaceri turc Abdulah Atas.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
Ultima oră
Pe aceeași temă