1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCătălin Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-și dea seama de MONSTRUL din spatele...

Cătălin Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-și dea seama de MONSTRUL din spatele RÂNJETULUI DE COPIL NEVINOVAT

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PDL, a declarat, joi, că în al doilea tur al prezidențialelor speră ca oamenii să vadă "monstrul care se ascunde în spate, sub rânjetul ăsta de copil nevinovat" al lui Victor Ponta, care folosește în mod pervers și cinic o "retorică nationalist-comunistă", informează Mediafax.

"Este revoltător să scoți toți monștrii ăștia care au bântuit societatea românească din dulap. Ura între oameni, sciziunea între categorii sociale, între provinciile românești. Păi, vorbind de această sciziune pe care vezi Doamne, vrei să o acoperi, recunoști că există. Ea nu există. Am circulat în ultimul an peste 140 de mii de kilometri pe roți, în țară. Nu există această diferențiere, sigur că există regionalisme, sigur că fiecare e mândru de țuica din județul lui, vinul care se face în alt județ. Aia e altceva. Dar nu există în capul niciunui român, poate în capul sec al domnului Ponta, această idee de a fi fracturați, de a fi despărțiți. Implicit promovează această teză, și e periculoasă. E ca și cum eu m-aș duce într-o casă și le-aș spune «Dom’le, hai să vă împac, că sunteți certați». Dar oamenii ăia sunt în regulă. Deci, inclusiv lansarea acestei teme e dovada unei perversități în gândire și a unui cinism politic pe care nu l-am mai văzut de mult", a declarat Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL a interpretat astfel mesajele lui Victor Ponta legate de votul din Ardeal și cel din Moldova și Muntenia de la primul tur al prezidențialelor. "Este un mesaj care la rândul său cuprinde o minciună. Niciodată nu s-a făcut o diferențiere în campania noastră între cetățenii din Ardeal și cel din vechiul regat. Dimpotrivă, dacă vedeți răspândirea mintingurilor pe care le-am avut, acțiunilor electorale, se poate constata ușor un echilibru între toate provinciile românești. Deci din punctul ăsta de vedere nu se acoperă minciuna lui Ponta. În plus, dacă veți analiza conținutul discursului domnului Iohannis și a celorlalți membri ai echipei veți vedea atenția care s-a acordat regiunilor defavorizate economic. Este foarte important ca regiunile istorice să fie echilibrate economic", a spus Predoiu.

"Sloganul domnului Ponta este un slogan naționalist-comunist. Scoate din dulap retorica ceaușistă naționalistă, dar nu este acoperit de fapte. Dacă domnul Ponta dorea să aibă un astfel de slogan îl dădea afară mai de mult pe domnul Șova de la ministerul Transporturilor și nu-l lăsa mai bine de un an de zile să deseneze cu carioca pe hartă autostrăzi imaginare, făcea măcar ceea ce s-a început în guvernarea anterioară, unde nu spun că totul a fost în regulă", a mai spus Predoiu.

El a susținut că atunci când Ponta era deputat și era "în plină desfășurare reforma codurilor a blocat-o cât a putut și el și domnul Șova". "Ăsta e patriotismul lui Ponta și al lui Șova. Tot ce a făcut a fost să submineze orice proiect de interes național pentru țara asta, vă spun cel puțin pe Justiție unde sunt informat în detaliu (…) Domnul Șova mi-a spus în față «O să-ți blocăm Codurile, nu ne interesează, vrem să le facem noi». Și eu am spus «Dom’le, întârziem doi ani de zile, avem MCV, poate reușim să-l ridicăm. Accelerăm fonduri europene, sunt multe consecințe, vin investiții». «Nu ne interesează». Ăsta este patriotismul domnului Ponta și a domnului Șova, naționalism-comunist de fațadă, retorică bolșevică, minciună și în spate o incompetență crasă. Băieții ăștia știu să dea din gură, atât", a mai declarat Predoiu.

Cele mai citite

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Tudorel Toader își amenință contracandidații la rectoratul UAIC

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a lansat amenințări la adresa contracandidaților săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă