21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCât de SIGURE sunt conturile tale ? Află care sunt cele mai...

Cât de SIGURE sunt conturile tale ? Află care sunt cele mai utilizate PAROLE pe internet!

Cuvântul “password” (parolă) şi grupurile de cifre “123456” şi “12345678” au fost cele mai utilizate parole pe internet în ultimele 12 luni, în ciuda apelurilor lansate de experţii în securitate online, care îi îndeamnă pe utilizatori să aleagă parole cu un grad mai mare de complexitate, potrivit Mediafax.

Acest studiu anual a fost realizat de compania SplashData, care a alcătuit o listă cu cele mai utilizate parole pe internet, ce au fost postate apoi online de piraţii cibernetici, informează dailymail.co.uk.

“Utilizatorii care au folosit aceste parole sunt cei mai expuşi în faţa riscului de a deveni victimele unor viitoare acţiuni de piraterie online”, afirmă reprezentanţii companiei SplashData.

Această listă a fost alcătuită după ce, în ultimele 12 luni, multe companii de prestigiu au fost atacate de piraţii cibernetici, care au dezvăluit apoi pe internet parolele multor angajaţi ai acelor firme. Companiile Yahoo, LinkedIn, eHarmony şi Last.fm au suferit breşe serioase în securitatea informatică.

Topul 10 al celor mai folosite parole pe internet este completat, în ordine, de următoarele cuvinte: “abc123”, “qwerty”, “monkey” (maimuţă), “letmein” (lasă-mă să intru), “dragon”, “11111” şi “baseball”.

Cu toate acestea, unii dintre utilizatori şi-au actualizat parolele, iar printre noile parole alese de aceştia se numără cuvinte şi sintagme precum “welcome” (bine aţi venit), “Iisus”, “ninja”, “mustang” şi “parolă1”.

Topul celor mai utilizate parole în spaţiul online a fost alcătuit pe baza unor fişiere ce conţin câteva milioane de parole “furate”, postate online de piraţii cibernetici. Reprezentanţii companiei SplashData îi sfătuiesc pe utilizatorii şi directorii companiilor afectate să schimbe imediat parolele ce se regăsesc în această listă.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă