17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCÂŞTIGĂTORI CONCURS. "Simbolul pierdut", continuarea best-seller-ului "Codul lui da Vinci"

CÂŞTIGĂTORI CONCURS. “Simbolul pierdut”, continuarea best-seller-ului “Codul lui da Vinci”

Câştigătorii concursului sunt Mihaela (comentariul 7), Simina şi Mihaela (comentariul 3). Felicitări! Vă rugăm să veniţi în perioada 1-20 septembrie la sediul România liberă cu o copie după cartea de identitate pentru a vă ridica premiile.

Dincolo de reputaţia autorului şi a creaţiilor sale care recomandă de la sine romanul, €”Simbolul pierdut” îşi recompensează cititorii prin zugrăvirea unei lumi fascinante: o lume în care cunoaşterea îşi dovedeşte unitatea, în care ştiinţa modernă nu este decât o anamneză a înţelepciunii străvechi, o lume în care condiţia umană străluceşte prin ceea ce are mai de preţ: capacitatea de a simboliza şi interpreta la cel mai profund nivel întregul univers. Ficţiunea lui Brown este, în fond, o plecăciune admirativă în faţa potenţialului inteligenţei omeneşti.

Cititorii “Simbolului Pierdut” vor străbate capitala SUA, coborând în subsolurile labirintice ale Capitoliului şi vor ajunge chiar pe înălţimile Memorialului Washington, angajaţi într-o cursă contra cronomentru, în care semnăturile şi indiciile secrete se dezvăluie doar celor ce ştiu să privească adecvat.

Contactat de mentorul său să susţină o conferinţă la Washington, cunoscutul profesor de simbologie, Robert Langdon, se trezeşte prins într-o intrigă cu ecou planetar: dezvăluirea unui secret masonic ascuns cu dibăcie de sute de ani, pune în pericol viaţă şi siguranţă celor apropiaţi şi chiar întreagă ordine mondială.

Acţiunea romanului se asamblează urmând convenţiile respectabile ale literaturii de gen: ramificaţiile narative, aparent fără legătură, se dezvoltă lent şi abundă în răsturnări de situaţie că în final să se împletească şi să întregească o imagine coerentă. Deznodământul elegant oferă însă calitatea fundamentală a thrillerului istoric: plauzibilitatea.

România liberă şi editura RAO oferă cititorilor fideli trei premii. Puteţi câştiga romanul „Simbolul pierdut“ al lui Dan Brown dacă răspundeţi printr-un comentariu la întrebarea: Ce v-a plăcut mai mult şi de ce: cartea sau filmul Codul lui da Vinci? Concursul se desfăşoară în perioada  26-30 august 2013, iar câştigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorţi.

Cele mai citite

Un grup de activiști pro-Palestina a instalat în semn de protest mai multe corturi în campusul Universității București

Un grup de activiști, care se identifică pe rețelele sociale cu numele „Solidaritate România-Palestina”, a instalat mai multe corturi în campusul Universității București, anunțând...

Un grup de activiști pro-Palestina a instalat în semn de protest mai multe corturi în campusul Universității București

Un grup de activiști, care se identifică pe rețelele sociale cu numele „Solidaritate România-Palestina”, a instalat mai multe corturi în campusul Universității București, anunțând...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă