22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCartel Alfa a pierdut prima bătălie cu Bechtel

Cartel Alfa a pierdut prima bătălie cu Bechtel

Cartel Alfa a pierdut, joi, procesul pe care l-a deschis împotriva companiei americane Bechtel în luna februarie pentru nerespectarea tuturor procedurile referitoare la concedierea colectivă a peste 600 de muncitori. Juriştii sindicatului intenţionează însă să atace hotărârea la Curtea de Apel.

“Acţiunea ne-a fost respinsă, dar aşteptăm să vedem motivarea şi peste câteva săptămâni vom face recurs. Deşi în această etapă acţiunea a fost respinsă, considerăm că am câştigat totuşi ceva – recunoaşterea legitimităţii demersului sindicatului de a supune controlului instanţei modalitatea prin care s-a efectuat concedierea colectivă”, a declarat consilierul juridic al Cartel Alfa, Mihaela Coţa Potropopescu.

În luna februarie, compania Bechtel, care construieşte Autostrada Transilvania, a concediat 682 de muncitori, dintre care 563 din Cluj şi 119 din Bihor. Compania a mai păstrat în jur de o sută de angajaţi necesari pentru lucrările de mentenanţă.

Există bani în buget

Potrivit deputatului clujean Mircia Giurgiu, care a făcut o interpelare către ministrul transporturilor, Anca Boagiu, ar exista alocaţi, pentru lucrările din acest an, 148 de milioane de lei. Deputatul spune, însă, că nu are nici o explicaţie pentru faptul că pe Autostradă nimeni nu lucrează.

”Banii există, aşa că o să întreb săptămâna viitoare de ce nu se lucrează. Având în vedere că sunt bani alocaţi prin legea bugetului, recunoscuţi şi de către ministru, o să-i solicit să vedem când are de gând să înceapă lucrările la autostradă”, a mai spus Giurgiu.

Pentru moment, din cei peste 400 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, în cinci ani, au fost construiţi 52 de kilometri, între Gilău şi Câmpia Turzii.

 

Cele mai citite

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

Stupoare în țările occidentale. Lideri din UE transmit mesaje de compasiune după moartea președintelui Iranului

Ceremonia funerară în memoria înalților oficiali iranieni care au murit în accidentul de elicopter din 19 mai 2024, în frunte cu președintele Ebrahim Raisi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă