15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCarmen Tocală: În şedinţa de Guvern, Ponor avea medalie, când am ieşit,...

Carmen Tocală: În şedinţa de Guvern, Ponor avea medalie, când am ieşit, nu mai avea!

Preşedintele ANST, Carmen Tocală, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că medalia de bronz contestată şi pierdută de Cătălina Ponor a fost trăită la cote maxime în finalul şedinţei Guvernului României.

“Astăzi trebuia să ajung şi eu la Londra, dar a fost şedinţa de Guvern, în care urma să se discute de FOTE 2013, Festivalul European de Tineret, astfel că am rămas. Discuţiile au durat foarte mult, iar în finalul şedinţei, Cătălina Ponor era medaliata cu bronz la bârnă. Sigur că ne-am bucurat cu toţii, suntem români, speram şi ne doream medalie. Ei, când ieşeam pe uşă de la şedinţă, se anunţase contestaţia, iar apoi, ştim cu toţii cum s-a încheiat totul. Nu am văzut exerciţiul Cătălinei, dar ştiu că era foarte sigură pe aparat, pe bârnă. În antrenament a fost perfect, pentru că am vorbit cu antrenorii. Nimic nu poate fi mai greu ca sportiv, decât să te vezi pe podium şi apoi coborât de acolo. A urmat solul, Cătălina a luat medalia de argint. Lumea vede execuţia, nu codul de punctaj. Înainte de orice medalie, există interacţiunea cu publicul, aplauzele, asta înseamnă sportul. Nu ştiu ce să spun despre declaraţia Cătălinei, de după câştigarea medaliei la sol, că aştepta felicitări de la antrenori, cred că a fost multă amărăciune şi din partea ei, şi din partea antrenorilor”, a declarat Carmen Tocală, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele ANST va ajunge miercuri la Londra, urmând a reveni sâmbătă în ţară. “Delegaţia României se va întoarce în 13 august, deci trebuie să fim pregătiţi pentru primirea ei. Medaliaţii, dar şi ceilalţi componenţi”, a mai precizat Tocală.

Cătălina Ponor a obţinut, marţi, la sol, medalia de argint, a noua pentru România la actuala ediţie a JO. Tot marţi, Cătălina Ponor a fost la un pas de a mai câştiga o medalie la bârnă, pe lângă argintul de la sol, dar în cele din urmă a fost a patra, după ce arbitrii au acceptat contestaţia făcută de antrenorul sportivei Alexandra Raisman, românul Mihai Breştean, acordându-i americancei o notă egală cu a româncei, dar cu o dificultate a exerciţiului mai mare.

Ponor a intrat a doua în finala de la bârnă, execuţia sa fiind notată cu 15.066. Ultima sportivă intrată însă în concurs, Alexandra Raisman, a fost notată cu 14.966, antrenorii ei depunând contestaţie. Arbitrii au acceptat contestaţia şi, după noi verificări, au mărit dificultatea exerciţiului, obţinând nota finală 15.066.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă