10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Candidatul Francois Fillon, afectat de un scandal pivind angajări fictive ale unor rude, a anunţat că nu se va retrage din cursa pentru preşedinţia Franţei

Candidatul în alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, afectat de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor membri ai familiei sale, a declarat că nu se va retrage din cursă, reușind să calmeze fronda lansată împotriva lui de deputați din tabăra proprie, relatează Agerpres.

„Sincer vorbind, ar fi poate mai simplu pentru mine personal și pentru familia mea să nu fiu în această competiție astăzi. Decizia (de a rămâne) am luat-o și nu voi reveni asupra ei. Sunt hărțuit de presa națională. Am hărțuirea judiciară. Nu aș vrea să am în plus hărțuirea parlamentară, pentru că ar începe să devină dificil”, a subliniat el.

 

O retragere a candidaturii „ar crea o criză majoră” pentru șansele dreptei în alegerile prezidențiale, a declarat Fillon, în timpul unei reuniuni menite să calmeze fronda internă, în care a susținut că nu există „soluție alternativă”.

Potrivit anumitor surse, majoritatea deputaților l-au susținut pe Fillon, însă „mulți au relatat și despre dificultățile de pe teren” cu „alegători șocați de sumele” plătite familiei candidatului, în jur de 900.000 de euro, de-a lungul anilor.

Candidatul conservator s-a arătat mulțumit de faptul că intențiile de vot în favoarea sa, aflate în scădere netă în ultimele săptămâni, încep „să crească puțin”, la circa 20%, după cum arată un sondaj Opinionway publicat marți. Acesta îi plasează pe primele două poziții în turul întâi al prezidențialelor pe candidata Frontului Național, Marine Le Pen, cu 27%, și pe centristul Emmanuel Macron, cu 22%.

Ultima oră
Pe aceeași temă