23.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialCampanie pentru protejarea mediului, demarată în Grozăveşti

Campanie pentru protejarea mediului, demarată în Grozăveşti

Apa Nova a demarat joi în campusul Grozăveşti Recicloniada, o acţiune menită să sensibilizeze opinia publică faţă de protejarea mediului şi strângerea selectivă a deşeurilor, relatează Agerpres.

 

Bucureştenii care vor să scape de deşeurile casnice – de la hârtie, PET-uri, teancuri de hârtie, sticle şi până la electronice şi electrocasnice – le vor putea depune la Căminul A din compelxul studenţesc, iar deşeurile vor fi preluate de către operatorii Apa Nova şi Romprest în recipiente speciale în vederea reciclării lor ulterioare.

Acţiunea face parte din Recicloniada, eveniment organizat de Apa Nova Bucureşti şi Primăria Capitalei, susţinute de Romprest, şi se înscrie în proiectul “Desculţ în iarbă!”.

Directorul Societăţii Apa Nova, Bruno Roche, a declarat că acţiunea se află deja la a doua ediţie şi ar putea deveni o tradiţie pentru a sensibiliza populaţia privind reciclarea selectivă a deşeurilor.

“Din păcate producem din ce în ce mai multe deşeuri şi la un moment dat ajungem la cantităţi insuportabile. Una dintre soluţii este reciclarea, România este încă la debut în această privinţă. (…) Am dori să profităm de acestă zi pentru a arăta că nu trebuie să aruncăm gunoaiele oriunde. Există puncte de colectare în Bucureşti”, a spus Bruno Roche.

El a susţinut că multe ONG-uri se ocupă de programe de reciclare a deşeurilor, altele propun o relaxare în mijlocul naturii, iar altele – închirierea de biciclete.

“Toate aceste acţiuni sunt unite de Apa Nova Bucureşti în Piaţa George Enescu, iar la sfârşitul zilei, la ora 21.00, are loc un concert susţinut de formaţia Sistem, o trupă românească ce este foarte implicată în ecologie şi reciclare”, a mai precizat Roche.

Cu ocazia lansării Recicloniadei a fost dată publicităţii şi o hartă în care se menţionează punctele de colectare existente în capitală.

În cadrul evenimentului din Piaţa George Enescu se înscrie şi proiectul “Desculţ în iarbă”, care propune relaxarea într-un spaţiu special amenajat pentru a alunga stresul şi anxietăţile urbane, din peisaj nelipsind iarba verde, şevalete de pictat, cărţi pentru lectură, şezlonguri şi perne confortabile, biscuiţi cu ciocolată şi cafe frappe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă