19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialCampanie pentru nou-născuţi

Campanie pentru nou-născuţi

Organizaţia „Salvaţii Copiii” strânge fonduri pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru dotarea secţiilor de Maternitate/Neonatologie ale Spitalului Judeţean Constanţa.

 

“Organizaţia «Salvaţi Copiii», filiala Constanţa, pregăteşte o strângere de fonduri care se va desfăşura în incinta City Park Mall Constanţa, la parter, în zilele de sâmbătă şi duminică, 8-9 decembrie 2012, între orele 12.00 şi 21.00, în cadrul campaniei „Bun venit pe lume”, contribuind astfel la eforturile noastre de sensibilizare a populaţiei cu privire la problematica mortalităţii infantile în România. Evenimentul va consta într-o expoziţie de body-uri nou-născuţi cu vânzare – vor fi amplasate aprox. 200 de body-uri nou-născuţi (reprezentând o parte din numărul copiilor mai mici de un an care au murit în 2011 în România). Timp de două zile, 8 si 9 decembrie 2012, pentru o donaţie de 50 de lei realizată de unul sau mai mulţi donatori, un body va fi înlăturat de pe suport. «Prin acest mecanism al campaniei ne dorim să arătăm rezultatul direct al donaţiei şi să demonstrăm că orice implicare ajută pentru salvarea vieţii unui copil»”, a declarat Carmen Faliboga, preşedinte Filiala Constanţa.

Mesajul campaniei este „Ai putea să-i spui bun venit pe lume”. La sfârşitul campaniei body-urile vor fi curăţate şi donate Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa. Fondurile strânse în urma campaniei vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru dotarea secţiilor de Maternitate/Neonatologie ale Spitalului Judeţean Constanţa.

Pentru a face campania cât mai vizibilă şi atractivă vor exista şi două ateliere, susţinute de voluntarii „Salvaţi Copiii”: unul de personalizare a body-urilor donate şi unul creativ pentru copii, „Atelierul lui Moş Crăciun”.

În România mor în primele luni de viaţă de două ori mai mulţi copii faţă de media europeană. Anul trecut, la fiecare cinci ore, în România a murit un copil care nu împlinise încă un an. Una dintre cauze este prematuritate: pentru că vin pe lume prea devreme, prematurii sunt fragili – chiar şi un fir de praf le poate fi fatal. Rata naşterilor premature, un factor de risc major al mortalităţii infantile, se ridică în România la 9%, dublu faţă de alte state europene, ceea ce face ca ţara noastră să înregistreze cele mai multe decese infantile din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate în 2010 de Asociaţia Română de Neonatologie. Prematuritatea şi complicaţiile pe care aceasta le induce reduc drastic speranţa de viaţă a celor aproximativ 20.000 de copii care se nasc anual înainte de termen. 

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...
Ultima oră
Pe aceeași temă