17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBuzău: Şofer BĂUT, oprit de poliţişti cu FOCURI de armă

Buzău: Şofer BĂUT, oprit de poliţişti cu FOCURI de armă

Poliţiştii din Râmnicu Sărat au tras mai multe focuri de armă pentru oprirea unui şofer băut, care a provocat avarii în incinta unei benzinării din oraş, relatează Mediafax.

Şoferul a fugit de la faţa locului şi a fost urmărit de poliţişti pe o distanţă de 20 de kilometri.

Incidentul a avut duminică seară în Râmnicu Sărat şi a fost semnalat Poliţiei de un angajat al benzinăriei care a reclamat că un şofer a lovit cu maşina şi a avariat o pompă de carburant, în momentul efectuării manevrei de mers înapoi, apoi a părăsit incinta staţiei, a explicat comisarul-şef Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău.

Poliţiştii au pornit în căutarea şoferului, pe care l-au depistat la scurt timp, pe o stradă din Râmnicu Sărat.

Conform sursei citate, poliţiştii l-au somat pe şofer să oprească, însă acesta a refuzat, continuându-şi deplasarea în viteză. Pentru a-l determina să oprească, unul dintre poliţişti a tras mai multe focuri de avertisment în aer, iar în comuna Grebănu, până la intrarea în localitatea Livada Mare, a repetat somaţiile legale prin staţia autospecialei şi a tras un nou foc de armă spre maşină. Abia în acel moment şoferul a oprit, fiind imobilizat de poliţişti, iar în maşina acestuia a fost găsit un cuţit cu lama de 15 centimetri.

Reprezentantul Poliţiei Buzău a mai precizat că şoferul, un tânăr de 26 de ani, din Bucureşti, care era în maşină cu doi pasageri, a fost urmărit de poliţişti pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri.

Şoferul a fost testat cu alcool-testul, stabilindu-se că avea o alcoolemie de 0,93 la mie alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă