16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialBuzău: Cel puţin 20 de maşini în care se află câteva zeci...

Buzău: Cel puţin 20 de maşini în care se află câteva zeci de persoane, blocate de nămeţi

Cel puţin 20 de maşini în care se află câteva zeci de persoane sunt blocate, miercuri după-amiază, pe drumul dintre localităţile buzoiene Smeeni şi Pogoanele, din cauza troienelor de zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului localităţii Smeeni, Nicu Năstase, cele 20 de maşini sunt blocate din cauza nămeţilor care s-au format pe drumul ce leagă localităţile Smeeni şi Pogoanele.

Un utilaj aparţinând Primăriei şi mai mulţi localnici au pornit spre zona în care s-a creat ambuteiajul pentru a curăţa şoseaua întrucât, conform sursei citate, până acum drumarii responsabili cu deszăpezirea drumurilor judeţene nu au intervenit, deşi au fost solicitaţi.

Potrivit primarului localităţii Smeeni, Nicu Năstase, alte maşini au rămas blocate pe DJ 203 D, între Smeeni şi Brădeanu, însă în zona respectivă s-a reuşit deblocarea autovehiculelor.

Conform sursei citate, oamenii nu îşi pot continua drumul, ei primind un ceai cald de la Primăria din localitate şi adăpost la spitalul din comună şi în sala de sport a uunităţii de învăţământ.

Tot din cauza viscolului puternic, un autobuz cu 40 de copii care venea dinspre Buzău spre satul Bălaia, comuna Smeeni, a rămas înzăpezit miercuri, maşina fiind scoasă în cele din urmă din nămeţi fără ca vreun copil să fi fost afectat din această cauză.

În aceeaşi zonă, un alt autobuz cu pasageri care mergea către localitatea buzoiană Mitropolia a rămas în nămeţi miercuri, fiind deblocat până la urmă. Atât copiii, cît şi pasagerii din cel de-al doilea autobuz blocat urmnează să ajungă în centrul localităţii Smeeni, unde vor primi un ceasi cald şi adăpost până îşi vor putea continua drumul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sîrbescu, o altă situaţăie critică în judeţul Buzău se înregistrează în localitatea Amaru, unde ambulanţa nu poate ajunge la o gravidă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă se acţionează cu mai multe utilaje pentru curăţarea drumului spre locuinţa femeii însărcinate.

Capitala şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol până joi seară.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Cele mai citite

Cum să alegi patul ideal pentru sesiunile lungite de pescuit

Pescuitul este o pasiune care necesită nu doar echipament adecvat pentru capturarea peștilor, ci și pentru confortul pescarului. Atunci când petreci multe ore sau...

Regulamentul privind industria „zero net” face ca UE să devină căminul producției de tehnologii curate

Regulamentului privind industria „zero net” (RIZN) a fost adoptată în ședința de astăzi, 27 mai, în cadrul întâlnirii Comisiei Europene. Noul regulament ar urma să...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă