25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialBute, neînvinsul!

Bute, neînvinsul!

Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO, în repriza a noua. pe americanul Jesse Brinkley, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

Înâlnirea de la Montreal dintre Bute şi Brinkley s-a încheiat în repriza a noua, după ce românul l-a trimis pe american de trei ori la podea. Brinkley a căzut prima dată în repriza a cincea, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi, a practic, l-a ajutat să ajungă la finalul rundei. Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului. deoarece sângera la arcada dreaptă. Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 3 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, acelaşi procedeu cu care i-a învins pe Librado Andrade şi Edison Miranda, de astă dată adversarul său nemaiputând să continue meciul. Brinkley, care sângera abundent la nas şi la ochiul stâng, a rămas secunde bune la podea după lovitura decisivă. În cele opt reprize, Bute s-a impus cu 10-9 în patru şi cu 10-8 în alte două, iar în două runde (a patra şi a şaptea) Brinkley a fost declarat învingător, cu 10-9.

“De trei ori KO în acelaşi meci”

După ce l-a trimis la podea de trei ori pe boxerul american, Bute a declarat că s-a simţit de parcă l-ar fi făcut de trei ori KO în acelaşi meci. „A fost greu la început, nu reuşeam să-mi intru în ritm. Apoi antrenorul mi-a spus să atac mai mult cu upercutul, iar tactica a funcţionat. Brinkley a boxat cu mult curaj şi asta m-a surprins. Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său. Este puţin ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci. După ce a căzut a doua oară, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stângă, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversary”, a declarat Bute. „De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridica. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat că am crezut că i l-am mutat din loc. Când era la podea, părea să sufere foarte tare şi am crezut că am câştigat. Însă nu, el s-a ridicat.  Am luat şi eu ceva lovituri, este adevărat mai multe decât de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi curajos. Nu i-a fost frică să-şi compromită apărarea pentru a ataca. Sunt convins că i-am spart nasul şi cred că a suferit mult în reprizele a opta şi a noua”, a adăugat românul.

„Am crezut că mi-a ieşit ochiul din orbită”

După meci, Jesse Brinkley a declarat că Lucian Bute l-a lovit atât de tare în repriza a opta a meciului de la Montreal, încât a avut senzaţia că i-a „ieşit ochiul din orbită”. „Bute este un boxer foarte complet. Este puternic din punct de vedere fizic şi loveşte puternic cu stânga. Cred că mi-am vândut scump pielea, însă din repriza a opta nu am mai putut. Mi-a administrat un upercut şi am avut o tăietură puternică la ochiul drept. La acea lovitură am simşţit că ochiul mi-a ieşit din orbită. Am dat totul, dar atunci nu am mai putut”, a declarat Brinkley.   

 

Mass-media internaţională:

Bute, un specimen minunat de box

Presa internaţională îl laudă pe Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, notând că românul este „un specimen minunat de box” şi că l-a învins pe adversarul său de la Montreal, Jesse Brinkley, cu un upercut “magnific”.

Queensberry-rules.com: „Upercutul magnific al lui Lucian Bute l-a terminat pe Jesse Brinkley. Viteza şi puterea lui Lucian Bute sunt foarte bune, dar upercutul său de stânga este ceva special. Brinkley a rezistat mai bine decât majoritatea victimelor lui Bute, dar a fost surclasat, cum era de aşteptat”.

Montreal Gazette : „Există un sunet pe care îl face Lucian Bute când loveşte. Este primitiv. Este sunetul pe care l-a făcut de multe ori, vineri noapte, în Bell Centre, şi dacă Jesse Brinkley nu l-a putut descifra, cu siguranţă el a auzit un zgomot sacadat al loviturilor ce veneau în capul său. Şi cine ştie când va pieri acel sunet din capul lui? Bute îşi studiază adversarul şi după ce îşi dă seama ce va face acesta şi sesizează o oportunitate, loveşte cu o rapiditate uimitoare”.

Boxingnews.com: „Produsul Bute şi-a menţinut strălucirea şi calea câştigătoare, impunându-se în faţa lui Brinkley cu upercuturi şi sportivitate. Bute este mai înalt, mai puternic, mai rapid şi are o mai mare precizie decât Brinkley, astfel că este inevitabil ca Brinkley să nu scape de propria medio-critate, de upercuturi şi de statutul de concurent”.

Fightnews.com: „KO-ul reuşit de Bute în runda a noua a fost «impresionant»”.

AFP:  „Lucian Bute şi-a învins toţi adversarii în faţa fanilor canadieni, care îl adoră”.

Badlefthook.com: „Bute a fost cel puţin două clase peste Brinkley, însă Brinkley a meritat banii câştigaţi. A vrut să învingă, dar pur şi simplu acest meci a fost prea mult pentru el”.

 

Tot la gala de la Montreal, Adrian Diaconu l-a învins pe americanul Omar Sheika, într-un meci la categoria grea, în timp ce Jo Jo Dan a trecut de argentinianul Andres Pablo Villafane, într-o partidă contând pentru categoria semimijlocie.

Cele mai citite

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...
Ultima oră
Pe aceeași temă