20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialBursă: Acţiunile europene au închis în stagnare

Bursă: Acţiunile europene au închis în stagnare

Acţiunile marilor companii europene au închis în stagnare, din cauza declinului titlurilor miniere care a anulat efectul evoluţiei pozitive a producătorilor de alimente şi băuturi. Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu sub 0,1%, dar în timpul tranzacţiilor a înregistrat o creştere de până la 0,6%, conform Mediafax.

“Este bine ca încrederea în acţiuni să fie menţinută, deşi investitorii vor fi vulnerabili în cazul în care condiţiile macroeconomice nu se vor îmbunătăţi conform aşteptărilor”, a declarat Dirk Thiels, director de investiţii la KBC Asset Management.

FMI a îmbunătăţit marţi estimările privind creşterea economiei mondiale, datorită accelerării din SUA şi Marea Britanie. Fondul anticipează pentru acest an un avans de 3,7%, în loc de 3,6%.

Indicii naţionali au scăzut pe 12 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu sub 0,1%, iar DAX al bursei din Frakfurt a urcat cu 0,1%.

Acţiunile Unilever au avansat cu 2,1%. Compania a anunţat că vânzările din trimestrul al patrulea au crescut cu 4,1%, fiind peste estimările analiştilor.

Componenta producătorilor de alimente şi băuturi din Stoxx 600 a crescut cu 1,2%, la cel mai ridicat nivel după luna mai a anului trecut. Acţiunile Danone au urcat cu 2,1%, iar Pernod Ricard cu 3,6%.

Titlurile Henkel au atins cel mai ridicat nivel din august 1992, cu o creştere de 2%. Compania germană a anunţat că va majora dividendele până la 35% din profitul net, de la circa 25%.

PSA Peugeot Citroen a încheiat tranzaţiile cu o creştere de 2,1% a titlurilor, după un declin de 11% consemnat în şedinţa precedentă. Producătorul auto francez analizează efectuarea unei majorări de capital de 3 miliarde de euro.

Componenta minieră a Stoxx 600 a avut cea mai slabă performanţă în cadrul indicelui. Titlurile Rio Tinto au scăzut cu 3,3%, iar BHP cu 1,9%.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a avansat în grad un general și doi colonei din SPP, pregătind, probabil, noua echipă de conducere

Prin decrete semnate de președintele Klaus Iohannis, un general de brigadă a fost avansat la gradul de general maior iar doi colonei au fost...

Ambasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul arestat

Ambasada Rusiei în România susține că niciun angajat al ei n-a primit "materiale" de la românul care a fost arestat sub acuzația de trădare. Drept...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...
Ultima oră
Pe aceeași temă