7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialBruxelles-ul cere lămuriri României în privinţa jocurilor de noroc

Bruxelles-ul cere lămuriri României în privinţa jocurilor de noroc

Comisia Europeană (CE) a transmis, astăzi, României o cerere oficială de informaţii privind legislaţia naţională care restricţionează furnizarea jocurilor de noroc, se arată într-un comunicat al Executivului de la Bruxelles. Cererea a fost transmisă şi Belgiei, Ciprului, Cehiei, Lituaniei şi Poloniei. De asemenea, Bruxells-ul îi solicită Suediei să se conformeze dispoziţiilor UE privind libera circulaţie a serviciilor în ceea ce priveşte reglementarea şi supravegherea monopolului său în domeniul jocurilor de noroc.

Executivul comunitar solicită acestor state membre să asigure faptul că reglementările naţionale în materie de servicii de jocuri de noroc respectă libertăţile fundamentale ale Tratatului privind funcţionarea UE (TFUE).

Citeşte şi: Importatorii de vată minerală: România poate stopa procedura de infringement a CE

În principiu, Statele membre sunt libere să stabilească obiectivele politicilor lor în materie de jocuri de noroc online. Acestea pot să restricţioneze sau să limiteze furnizarea la nivel transfrontalier a anumitor tipuri de servicii de jocuri de noroc, pe baza unor obiective de interes public precum protecţia consumatorilor sau prevenirea fraudei sau a altor activităţi infracţionale. Cu toate acestea, sistemele naţionale în materie de jocuri de noroc trebuie să respecte legislaţia UE.

Comisia Europeană este preocupată dacă există compatibilitate între legislaţia UE şi dispoziţiile naţionale care condiţionează furnizarea serviciilor de jocuri de noroc online de prezenţa fizică în statul membru destinatar, stabilind o formă juridică specifică în baza legislaţiei naţionale, impunând obţinerea unei aprobări prealabile din partea autorităţilor pentru orice modificări ale structurii acţionariatului sau interzicând capitalul străin.

În ceea ce priveşte cadrul legal din România în materie de jocuri de noroc, CE a transmis întrebări suplimentare cu privire la coerenţa politicii naţionale în acest domeniu.

Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă