26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBraşov: Aproximativ 160 de grenade din Primul Război Mondial, găsite în timpul...

Braşov: Aproximativ 160 de grenade din Primul Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări

Mai mulţi muncitori care lucrau la construcţia unui drum la Timişul de Jos (Braşov) au anunţat pompierii, luni dimineaţă, după ce au găsit, în timpul săpăturilor, câteva grenade, ulterior fiind descoperite aproximativ 160 de grenade şi trei mine antipersonal datând din primul război mondial, potrivit Mediafax.

Imediat după solicitare, o echipă de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a ajuns la locul indicat, iar în urma săpăturilor au fost descoperite 157 de grenade ofensive şi trei mine antipersonal, în zona Dâmbul Morii, Timişul de Jos, transmite corespondentul Mediafax.

„Iniţial au fost găsite două-trei grenade din Primul Război Mondial, de către muncitori care lucrau acolo la un drum. Au fost găsite apoi mai multe grenade, circa 160, şi se pare că vor mai fi găsite şi altele”, a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Zona a fost complet izolată de către pompieri deoarece exista pericolul unor explozii. Muniţia va fi ridicată şi depozitată în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă de pompieri, a precizat sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă