16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBoureanu: N-am ştiut că doamna Firea este văduvă

Boureanu: N-am ştiut că doamna Firea este văduvă

Pedelistul Cristian Boureanu a declarat, maţi seară, că nu ştia că jurnalista Gabriela Vrânceanu Firea este văduvă când a întrebat-o, în cadrul unei emisiuni în direct la Antena 3, dacă îl atacă la ordinele amantului.

“Habar nu aveam de problema de familie a doamnei Firea (soţul Gabrielei Vrânceanu Firea a murit la începutul anului). Nu vreau să spun asta ca să mă justific. Îmi pare rău că nu am reuşit să mă abţin până la capăt”, a spus Boureanu la B1 TV.

“Nu accept să fiu întrebat de chestiuni personale când moderatorii nu mai au argumente economice şi politice”, şi-a explicat Boureanu motivele pentru care şi-a ieşit în fire la Antena 3, angajându-se într-un schimb de replici dure cu Gabriela Vrânceanu Firea.

Boureanu a mai susţinut că nu a sugerat în niciun fel că liberalul Călin Popescu-Tăriceanu ar avea o legătură amoroasă cu jurnalista, vorbind doar de “amantul” ei în general, fără să dea un nume. Boureanu a întrebat-o însă dacă a pus-o amantul să-l atace după ce Gabriela Vrânceanu Firea i-a spus că “cine v-a spus că sunteţi băiat cu mucii-n freză a avut dreptate”, adică liberalul Călin Popescu Tăriceanu.

Postul de televiziune Antena 3 a anunţat printr-un comunicat dat marţi că îl va acţiona în judecată pe Cristian Boureanu pentru comportamentului său.

“Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la «Ştirea Zilei», ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniştri sau secretari de stat din ministerele economice sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun simţ şi măsură, de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile”, se arată în comunicatul postului Antena 3.

Potrivit Antena 3, “atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, doamna Elena Udrea”.

De asemenea, Antena 3 spune că, din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe Cristian Boureanu dacă va renunţa la afaceri în favoarea politicii, “discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis”.

“Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi «amanta domnului Tăriceanu» şi că este «plătită din bani furaţi», printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc. În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei» acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire”, se mai arată în comunicatul postului Antena 3.

“Politicienii sunt plătiţi din bani publici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare niciunei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin proferarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri. Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei. În nicio ţară democratică din lume, politicienii nu îşi ies din minţi, atacând şi jignind moderatorul, atunci când sunt întrebaţi despre afacerile lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public”, se mai spune în comunicat.

Totodată, Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă “să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei», având în vedere că, ceea ce i s-a întâmplat ei aseară (luni seară, n.r.), se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori”. “Din câte a relatat presa, oricum atât domnul Boureanu, cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca grosolan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene, pe care doresc să le discrediteze, în ideea «calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva» – care a devenit un stil de lucru, pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL”, se mai spune în comunicatul televiziunii Antena 3.

Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă