15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialBotiş a invitat sindicatele din educaţie şi administraţie la noi discuţii pe...

Botiş a invitat sindicatele din educaţie şi administraţie la noi discuţii pe tema salariilor

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, a invitat marţi, de la ora 12.00, reprezentanţii sindicatelor din educaţie şi din administraţia publică la noi discuţii pe tema legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, potrivit NewsIn.

Primii invitaţi la discuţiile programate la sediul ministerului sunt reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învǎţǎmant ”Spiru Haret”, Federaţiei Educaţiei Naţionale, Federatiei Nationale Sindicale ”Alma Mater” şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învǎţǎmânt.

De asemenea, de la ora 17.30, ministrul Botiş va dezbate şi cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale din Administraţie Publică proiectul Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi proiectul Legii privind aplicarea în anul 2011 a Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului plătit din fonduri publice.

Tot marţi, de la oraB 16.00, Ioan Botiş se va întâlni cu membrii Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, pentru discuţii privind Proiectul Codului de Dialog Social, potrivit Ministerului Muncii.

Discuţiile de luni pe tema Legii salarizării unitare, purtate de ministrul de Muncii, Ioan Botiş, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi reprezentanţii sindicatelor, nu au dus la niciun rezultat concret, potrivit secretarului general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop.

“Nici nu ne-am aşteptat la altceva, în condiţiile în care noi, sindicaliştii din Educaţie, nu ne bucurăm de susţinerea ministrului Funeriu pentru ca angajaţii din învăţământ să urce în grila de salarizare, mai aproape de nivelul unor lefuri cât de cât decente”, a spus Pop.

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă