27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialBMW confirmă: În 2017 va fi lansată versiunea berlină a compactei Seria...

BMW confirmă: În 2017 va fi lansată versiunea berlină a compactei Seria 1

Norbert Reithofer, CEO BMW, şi-a dat acordul pentru dezvoltarea unui nou model, cu patru uşi, Seria 1 berlină. Cunoscut intern ca NES (Noul Sedan Entry-Level), berlina va juca un rol extrem de important în gama bavarezilor, potrivit Autocar.

Modelul face parte dintr-o nouă gamă de maşini care vor avea tracţiune pe faţă şi care urmează să fie lansată, odată cu lansarea la Salonul Auto de la Geneva, de anul viitor, a modelului Compact Active Tourer. Al doilea model al gamei va fi următoarea generaţie a SUV-ului X1, care va ajunge pe piaţă în 2015.

Noua versiune introdusă în gama Seria 1 va fi cea mai accesibilă berlină de pe piaţă, de la BMW. Modelul va fi construit pe noua platformă UKL (entry-level), pe care va fi dezvoltată şi noua generaţie a lui Mini hatchback, lansată la Los Angeles, în Noiembrie. 

“NES este important pentru planurile noastre de creştere,” a declara o sursă din interiorul BMW. “Va fi un pilon important în dezvoltarea gamei Seria 1 în viitor, mai ales pe pieţele din SUA şi China, unde vânzările de sedanuri premium de dimensiuni reduse sunt în creştere.”

Citeşte şi Renault şi PSA au CAPITULAT în faţa blocadei Merkel-Mercedes-BMW! Pe când “95 g CO2”?

Viitoarea berlină va avea o gamă de motoare montate transversal, în 3 sau 4 cilindri, atât pe benzină cât şi diesel. Este aşteptată şi lansarea unei versiuni plug-in hibridă cu autonomie extinsă.

Modelul, care va intra în producţie cel devreme în 2016, va preceda viitorea generaţie a hatchback-ului Seria 1, care va renunţa la tracţiunea pe spate în favoarea unei pe faţă.

Seria 1 berlină va avea de luptat împotriva unor noi modele lansate de ceilalţi doi rivali germani şi anume Audi A3 sedan, respectiv Mercedes CLA.

De când a fost lansat, în 2004, hatchback-ul Seria 1 a fost vândut în peste 2 milioane unităţi.

 

Cele mai citite

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...
Ultima oră
Pe aceeași temă