14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBistriţa: Poliţiştii investighează şapte infracţiuni privind mita electorală

Bistriţa: Poliţiştii investighează şapte infracţiuni privind mita electorală

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud cercetează penal două cazuri de mită electorală, la Salva şi Năsăud, constând în bani şi alimente. Pe lângă acestea, poliţia a mai înregistrat alte cinci dosare penale privind infracţiuni legate de campania electorală, relatează Mediafax, citând un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene.

„Două dintre sesizări se referă la efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public fără autorizaţia de construcţie eliberată în condiţiile legii în comunele Feldru şi Căianu Mic, iar alte două sesizări se referă la infracţiunea de împiedicare a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, constând în distrugerea de afişe şi a unui banner electoral, în Lechinţa şi Şieu-Odorhei”, precizează Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte lucrările de la Feldru, acestea sunt făcute, potrivit primarului Ştefan Sângeorzan (PSD), de un candidat al PDL la o funcţie de consilier local, bărbatul ducând mai multe maşini cu piatră pe un drum comunal.

„Noi avem un program de pietruire a drumurilor comunale, dar respectivul candidat a decis să ducă el piatră de capul lui, fără nicio autorizaţie, ca să arate că el face ce trebuia să facă autoritatea locală. Numai că noi lucrăm pe baza unor avize, autorizaţii, termene, iar dânsul nu”, a declarat Ştefan Sânngeorzan.

Conform comunicatului Poliţiei, poliţiştii mai fac cercetări în două dosare penale privind acordarea de bani şi produse alimentare în scop electoral la Salva şi Năsăud, situaţie reclamată de USL, precum şi în cazul sesizării depuse de un candidat care solicită identificarea persoanelor din cadrul altor partide care oferă mită electorală în judeţ.

„Poliţiştii fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite sau nu elementele constitutive ale infracţiunii sesizate, respectiv promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al Consiliului Judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători. În funcţie de rezultatul cercetărilor, vor fi propuse soluţii cu măsuri prevăzute de lege, prin instanţele competente”, mai menţionează sursa citată.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă