21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialBenjamin Netanyahu acuză Iranul că vrea să "distrugă statul evreu"

Benjamin Netanyahu acuză Iranul că vrea să “distrugă statul evreu”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că Iranul că “vrea să distrugă statul evreu”, informează Mediafax.

“Chiar şi astăzi, când s-a ajuns la un consens privind necesitatea de a împiedica apariţia unui nou Holocaust, comunitatea internaţională nu denunţă regimul (iranian), care îndeamnă la distrugerea noastră”, a afirmat Netanyahu, citat într-un comunicat.

“Din contră, omul care reprezintă acest regim (Hassan Rohani) este primit cu braţele larg deschise. La îndemnul clar al unei ţări de a distruge statul evreu, lumea reacţionează doar cu un zâmbet forţat”, a criticat premierul israelian.

De asemenea, Netanyahu a reiterat că, în pofida unui acord internaţional de a îngheţa activităţile nucleare iraniene, “ameninţarea persistă”.

“Trebuie să împiedicăm Iranul să se doteze cu o armă nucleară”, a subliniat el.

Marţi, premierul israelian declarase că programul nuclear militar al Iranului “va fi oprit”.

“Programul nuclear militar iranian trebuie oprit şi va fi oprit”, a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă comună cu omologul său canadian, Stephen Harper, aflat în vizită în Israel.

Acordul interimar dintre Teheran şi marile puteri, încheiat la 24 noiembrie, pentru o perioadă de şase luni, limitează activităţile nucleare ale Teheranului, în schimbul unei relaxări limitate a sancţiunilor care afectează economia iraniană. El urmează să conducă la un acord global, care să garanteze că programul nuclear este exclusiv paşnic.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă