32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialBelarusul este pregătit să se apere alături de Rusia

Belarusul este pregătit să se apere alături de Rusia

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko l-a asigurat miercuri pe omologul său rus Vladimir Putin că Minskul "este pregătit să se apere" alături de Moscova, la fel ca în trecut, după inaugurarea unui muzeu consacrat celui de-al Doilea Război Mondial în capitală, anunță Mediafax.

Prezenţa preşedintelui rus "simbolizează, în primul rând, că suntem împreună şi aşa vom şi în continuare", a subliniat Lukaşenko, potrivit televiziunii belaruse.

"Dacă va fi necesar (…), ne vom apăra". "Noi vom lupta aşa cum s-au luptat predecesorii noştri", a insistat preşedintele belarus, înainte de a se întâlni cu Putin, potrivit sursei citate.

Cei doi preşedinţi au inaugurat miercuri, la Minsk, muzeul consacrat celui de-al Doilea Război Mondial, în ajunul aniversării a 70 de ani de la eliberarea Belarusului, care făcea parte din fosta Uniune Sovietică.

"Statele din Vest ar fi trebuit să aprecieze contribuţia popoarelor noastre la victorie, însă în loc de aceasta asistăm la un dictat arogant al sancţiunilor", a adăugat el.

Belarusul, foarte dependent de subvenţiile Rusiei pentru economia sa, s-a aliat în mai cu marele vecin în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, din care face parte şi Kazahstanul şi care are scopul să consolideze integrarea acestui bloc.

Cele mai citite

Italia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia

Ministrul de externe italian Antonio Tajani şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de posibilitatea ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia şi...

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă