17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialBeijingul vrea să descopere spionii străini oferindu-le recompense în bani deconspiratorilor

Beijingul vrea să descopere spionii străini oferindu-le recompense în bani deconspiratorilor

Autoritățile din Beijing, capitala Chinei, și-au intensificat luni campania împotriva spionajului extern. Acestea oferă sume între 1.500 de dolari și 73.000 de dolari cetățenilor care denunță presupuși spioni, potrivit Reuters.

De la preluarea mandatului în 2013, președintele Xi Jinping a supervizat o serie de legi și campanii de întărire a securității naționale a Chinei în fața amenințărilor interne și străine.

Nevoia ''stringentă'' de noi măsuri pentru contracararea spionilor străini este un efect secundar regretabil al reformelor și deschiderii Chinei către lume, a comentat publicația oficială Beijing Daily.

"Organismele de spionaj străine și alte forțe ostile au profitat de asemenea de oportunitate pentru a ne sabota țara prin infiltrare politică, diviziune și subversiune, prin furt de secrete și complot", a adăugat cotidianul.

Biroul Național de Securitate al orașului Beijing îi încurajează pe cetățeni să se alăture campaniei de contraspionaj, oferind recompense cuprinse între 10.000 de yuani (1.500 de dolari) și 500.000 de yuani (73.000 de dolari) pentru informații despre spioni, se mai arată în Beijing Daily.

Guvernul a primit noi atribuții de apărare a țării printr-o lege privind securitatea națională în 2014, urmată de măsuri privind contraterorismul, gestionarea relației cu organismele nonguvernamentale străine și securitatea cibernetică.

Cele mai citite

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Jandarmii au îndepărtat un șarpe de aproximativ 80 de centimetri din scara unui bloc din Târgu-Jiu

Jandarmii au îndepărtat, luni seara, din scara unui bloc din centrul municipiului Târgu Jiu un şarpe de aproximativ 80 de centimetri, foarte agresiv, potrivit...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă