27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialBC Farul renaşte ca pasărea Phoenix

BC Farul renaşte ca pasărea Phoenix

Constănţenii au început să pună probleme şi echipelor mari ale campionatului şi deja şi-au dublat numărul de victorii din turul campionatului.

În turul campionatului, B.C. Farul Constanţa reuşise să câştige o singură partidă şi aceea în faţa codaşei Dinamo, formaţie pe care o bătuse toată lumea. O dată cu debutul returului, situaţia s-a schimbat. Au venit câţiva jucători de valoare şi, brusc, echipa de pe litoral a început să joace baschet. În primele etape din retur, Farul a obţinut două victorii, dintre care una în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş, care a reprezentat România în cupele europene.

Chiar dacă a pierdut în ultimul joc, Farul a dat, o dată în plus, dovada faptului că se află pe drumul cel bun. Constănţenii au fost la un pas de a pleca de la Craiova cu un succes istoric. Băieţii antrenaţi de către Costel Cernat le-au făcut viaţă grea gazdelor, care nu au fost sigure de victorie nici după ce au condus cu nu mai puţin de 32 de puncte. Totuşi, trebuie menţionat că revenirea constănţenilor s-a datorat faptului că antrenorul echipei oltene a trimis în teren mai mulţi jucători de rezervă. În final de meci, gazdele au trimis în teren formaţia de bază şi au reuşit să stopeze spectaculoasa revenire a Farului.

Evoluţia excelentă de la Craiova este motiv de optimism pentru suporterii alb-albaştrilor. O contribuţie importantă la aceasta a avut şi Dragan Petronic, unul dintre jucătorii-cheie ai Farului. El a reuşit la Craiova al doilea său double-double, adică a făcut zece puncte la două capitole. A reuşit să puncteze de 13 ori, zece puncte fiind marcate din acţiune, şi a reuşit 13 recuperări, opt dintre ele fiind realizate în faza ofensivă. El a adăugat la evoluţia sa o pasă decisivă, un capac şi trei posesii pierdute pentru un coeficient de 13 la eficienţă. Petronic stabileşte recorduri personale stagionale la recuperări şi recuperări ofensive. 

Speranţe pentru viitor

„Până acum am fost ciuca bătăilor şi din cauza aceasta a trebuit să schimbăm radical componenţa lotului în pauza de iarnă şi să începem să ne comportăm, şi noi, ca şi o echipă de baschet de Liga Naţională. Acum, după două-trei evoluţii reuşite, nu ne gândim că tragem la campionat. Avem nevoie de mai mulţi bani pentru sezonul următor, dar aceste evoluţii au darul de a atrage şi sponsori, şi sunt sigur că se vor găsi destule firme care vor să-şi pună însemnele pe pieptul jucătorilor“, a explicat situaţia echipei Petrică Munteanu, preşedintele Farului.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă