1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialBăsescu, despre numirea lui Teodorovici: ”Punct şi de la...vara lui 2012, înainte”

Băsescu, despre numirea lui Teodorovici: ”Punct şi de la…vara lui 2012, înainte”

Fostul președinte Traian Băsescu a postat, luni, pe pagina personală de Facebook un mesaj referitor la ceremonia de învestire a lui Eugen Teodorovici la Ministerul Finanțelor, în care precizează că numirea este o greseală.

Citește și: Băsescu reclamă o înţelegere Ponta-Iohannis pentru Teodorovici

”Cu jurămîntul depus de Teodorovici, asta e. Punct şi de la…vara lui 2012, ÎNAINTE!”, a scris fostul președinte pe pagina personală.

Aceasta este a doua reacție a fostului președinte al României. Anterior președintele a acuzat o întelegere între premierul Victor Ponta și Klaus Iohannis,

Într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, Traian Băsescu aminteşte de reacţia, pe care o consideră târzie, a preşedintelui Klaus Iohannis la momentul respingerii de către Senat a cererii DNA de arestare a lui Dan Şova. Băsescu explică această întârziere prin faptul că preşedintele Iohannis a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi ministru de Finanţe pe Eugen Teodorovici, unul dintre cei care a votat împotriva arestării.

Citește și: Tăriceanu a preluat steagul USL de luptă împotriva statului de drept

“Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzău şi ministru al Fondurilor Europene, a votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova. După vot, într-un (foarte) târziu, a reacţionat chiar şi preşedintele României, cu un limbaj de lemn şi fără să explice consecinţele. Şi pentru că totul este…«pas cu pas», într-un şi mai mare târziu preşedintele României se întreabă dacă avem un conflict între puterile statului. Eu cred că avem doar o golănie. Iar astăzi s-a făcut «pasul» decisiv. V.V.Ponta şi Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici să devină ministru al Finanţelor Publice. Bravos naţiune, halal revoluţie pe 16 noiembrie 2014. Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricînd, dar nu «pas cu pas», ci buluc”, scrie Băsescu pe Facebook.

Eugen Teodorovici va deveni ministru al Finanţelor, iar funcţia lui actuală, de ministru al Fondurilor Europene, va fi preluată de Marius Nica. Acesta a fost, până acum, secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, propunerile au fost deja acceptate de preşedintele Klaus Iohannis. Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Cele mai citite

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...
00:00:55

VIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică, iar autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat statuia unui comandant...
00:00:47

VIDEO. Alegeri prezidențiale în Egipt

Egiptenii au ieșit la vot, duminică, 10 decembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale. Abdel Fattah al-Sisi are șansa la un al treilea mandat la putere,...
Ultima oră
Pe aceeași temă