20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu lansează noul “Obiectiv de țară”: unirea cu Republica Moldova. Ce PARTID...

Băsescu lansează noul “Obiectiv de țară”: unirea cu Republica Moldova. Ce PARTID îl va realiza

Fostul președinte Traian Băsescu susține că România trebuie să aibă, drept “obiectiv de țară”, unirea cu Republica Moldova.

Băsescu a lansat această idee sâmbătă, în cadrul Școlii de vară a organizației de tineret a Partidului Mișcarea Populară (PMP), informează Agerpres.

“Acum a venit rândul obiectivului de țară pentru generația voastră iar eu vă propun ca acesta să fie unirea României cu Republica Moldova”, a spus Traian Băsescu. Potrivit acestuia, un sondaj de opinie realizat în anul 2013 în Republica Moldova a arătat că “peste 38% din populație era în favoarea unirii cu România”.

Citește și:  Băsescu și-a anunțat următorul pas POLITIC. Ar putea fi din nou PREȘEDINTE

“Mulți din cetățenii Republicii Moldova înțeleg că nu pot rămâne într-o poziție nedefinită iar politica din ultimii zece ani a crescut sentimentul unionist. Este un proiect pe care PMP poate să și-l asume ca proiect de țară pentru următorii ani”, a explicat Traian Băsescu.

El a susținut că a avut în vedere acest obiectiv și în vremea când era președinte al României: “În cei zece ani de mandat eu am lucrat la acest proiect cu gândul că vom ajunge să spunem că noul nostru proiect de țară este unirea României cu Republica Moldova”, a afirmat Băsescu.

Citește și: FOTO. Cum a RATAT România, acum 24 de ani, ultima şansă a UNIRII cu Basarabia

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă