19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu acuză BNR că respectă “fişa postului”. Băieţii lui Boc au rămas...

Băsescu acuză BNR că respectă “fişa postului”. Băieţii lui Boc au rămas singurii oameni de acţiune din ţară

Tipic românesc. Cum îl vedem pe unul că face treabă într-un loc ne şi punem problema să îl mutăm în altă parte.

Asta se întâmplă de mulţi ani cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, al cărui nume a fost vehiculat, de zeci de ori poate, ca cel al viitorului prim-ministru. De astăzi însă am trecut într-o nouă fază, mai agresivă: aceea a reproşurilor.

Preşedintele ţării, Traian Băsescu, spune despre cei din BNR că nu fac altceva decât să dea sfaturi şi nu au curajul să îşi asume conducerea Guvernului sau măcar postul de ministru al finanţelor.

 Nu cred că domnul preşedinte nu ştia că în fişa postului oricărui bancher central scrie că trebuie să vegheze asupra stabilităţii monetare, a stabilităţii preţurilor altfel spus, să coordoneze politica monetară nu pe cea fiscală.

De ce să avem un ministru de finanţe de la BNR dacă respectiva persoană se descurcă bine(fapt demonstrat) cu sarcinile pe care le are de îndeplinit. Cursul este stabil, inflaţia este mare însă asta mai ales din cauza majorării TVA decisă de guvernul Boc, nici o bancă nu a avut până acum probleme serioase, rezerva valutară creşte chiar şi pe timp de criză.

Şi atunci ce a vrut să spună domnul preşedinte? Cred că şi această declaraţie face parte din strategia mai amplă a domnului Băsescu de a ne prezenta guvernul Boc drept un executiv “de acţiune”. Pe principiul domne, ei măcar au făcut ceva. Voi doar vorbiţi.

Voi incluzând nu doar opoziţia politică ci pe oricine altcineva îndăzneşte să critice acţiunile guvernului aşa cum a făcut nu mai târziu de miercuri guvernatorul Isărescu. Nimeni nu mai are voie să vorbească fără să facă.  

Cele mai citite

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Cutremur în sudul Italiei! Sute de locuitori au fost evacuați

Aproximativ 140 de deținute dintr-o închisoare de femei de lângă Napoli au fost evacuate pentru evaluări structurale, în timp ce zeci de clădiri de...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...
Ultima oră
Pe aceeași temă