31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialBăsescu a decorat un colonel, un jurnalist și Drapelul de luptă al...

Băsescu a decorat un colonel, un jurnalist și Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”

Președintele Traian Băsescu a semnat, joi, mai multe decrete de decorare. Cei care primesc decorații din partea Președinției sunt un colonel de armată, un jurnalist, dar și Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.

Astfel, în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedite în executarea atribuţiilor de serviciu, președintele Traian Băsescu a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, colonelului Toma-Iulian Matei.

Totodată, Băsescu a semnat, joi, decretul de decorare a lui Jahn Otto Johansen, jurnalist şi analist de politică externă din Regatul Norvegiei, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea imaginii României în mass-media din Regatul Norvegiei, evidențiind transformările democratice din ţara noastră şi implicându-se activ în abordarea cu obiectivitate a problematicii minorităţii rome în context european. Jurnalistul a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” – în grad de Comandor

Preşedintele României, a mai semnat, joi, decretul de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.

”Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere deosebită a profesionalismului demonstrat pe timpul participării la îndeplinirea cu succes a misiunilor asumate de România în teatrul de operaţii militare din Afganistan, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de război, Drapelului de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă