18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialBarroso: România și Bulgaria, sub presiunea Rusiei, dacă nu ar fi aderat...

Barroso: România și Bulgaria, sub presiunea Rusiei, dacă nu ar fi aderat la UE

Președintele Comisie Europene (CE),  Jose Manuel Barroso, a arătat, luni, că, dacă România și Bulgaria nu ar fi aderat la UE ÎN 2007, ar fi fost într-o zonă de  "no man's land" sau sub presiunea Rusiei, relatează Mediafax.

"Îmi dau seama că multe lucruri nu sunt în regulă în cele două ţări", a declarat el, într-un interviu pentru  Berliner Zeitung, potrivit site-ului Novinite.com.

"De aceea menţinem o supraveghere atât de strânsă asupra situaţiei de acolo, în cadrul (Mecanismului de) Cooperare şi Verificare (MCV)", a subliniat şeful Comisiei.

"Care ar fi fost alternativa? Să lăsăm Bulgaria şi România într-o zonă (de tip) no man's land (teritoriul nimănui)? Să devină instabile ca alte ţări din afara UE?", a continuat el.

"Imaginaţi-vă că Bulgaria şi România nu ar fi membre UE în prezent. Cel mai mai probabil s-ar fi aflat sub presiuni dure din partea Moscovei", a apreciat Barroso.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...

Clotilde Armand, plângere penală pentru abuz în serviciu: “Avem probe!”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut o declarație puternică în contextul alegerilor pentru un nou mandat, anunțând că a depus o plângere penală...

VIDEO. Babasha, “copilul” pe care un întreg stadion l-a huiduit. Cine e artistul controversat

Vlad Babașa, cunoscut drept Babasha, este un artist originar din Bacău care a câștigat popularitate pe diverse platforme de streaming audio. Recent, el a...
Ultima oră
Pe aceeași temă