20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialBarroso NU va candida pentru un nou mandat la şefia CE

Barroso NU va candida pentru un nou mandat la şefia CE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni seară, că nu va candida pentru un al treilea mandat la şefie CE, transmite Mediafax.

Întrebat luni despreo nouă candidatură, într-un interviu pentru televiziunea privată franceză LCI, Barroso a răspuns că “zece ani sunt suficienţi”.

“Zece ani (la conducerea Comisiei Europene) este deja mult. Dar vreau să lucrez până în ultimul minut pentru Europa”, a afirmat el la televiziunea LCI.

Citeşte şi: Barroso: România nu va intra în Schengen în 2014

Mandatul actual al lui Barroso ca şef al Executivului european se încheie la sfârşitul lui octombrie 2014, după două mandate succesive de cinci ani.

Actualul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a anunţat deja că este pregătit să îi urmeze fostului premier portughez la conducerea CE.

Cele mai citite

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari din toamnă. Anunțul șefului Casei de Pensii

Începând cu 1 septembrie, 3 milioane de pensionari ar urma să primească bani în plus. Până atunci însă știm că modelul noilor decizii de...

Replica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului Dinamo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă informații...
Ultima oră
Pe aceeași temă