14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBarajul „din joben“ lasă Rapidul în Liga I

Barajul „din joben“ lasă Rapidul în Liga I

Controversatul baraj de menţinere în Liga I dintre Rapid şi Concordia Chiajna s-a încheiat fericit pentru una dintre cele mai iubite echipe, giuleştenii impunându-se cu 2-1, la finele unui meci dramatic, condus totalitar până la finele primei reprize de ilfoveni. Avantajul obţinut în mitanul întâi de elevii lui Ionuţ Chirilă s-a dovedit a fi însă unul fragil, rapidiştii reuşind să egaleze cu zece minute înainte de final şi să răstoarne scorul în prelungirile înfruntării.

În ciuda consecinţelor faste ale rezultatului final pentru gruparea de sub Podul Grant, disputarea barajului nu a fost primită chiar bine de suporterii rapidişti, o bună parte dintre ei consi­derând că excepţia de la regulamente aplicată de Federaţia ­Română de Fotbal necinsteşte faima grupării giuleştene. „90 de ani de istorie curată pentru 90 de minute ruşinoase” sau „Unde este Rapidul de altădată” au fost mesajele afişate de ­suporterii contestatari în timpul improvizatei partide, care lasă în întuneric după stingerea nocturnei multe răspunsuri ­legate de stabilitatea organi­zatorică a viitorului sezon de Liga I.

Toate drumurile duc la TAS

Deşi Federaţia Română şi Liga Profesionistă de Fotbal au crezut că meciul de sâmbătă va da şi „necunoscuta” necesară rezolvării ecuaţiei următoarei ediţii de prima ligă, competiţia de vârf a fotbalului românesc rămâne însă vulnerabilă la intemperii, Concordia apelând încă din ajunul barajului la judecata Tribunalului Sportiv de la Lausanne, de unde o decizie favorabilă Concordiei ar anula rezultatul consemnat la finalul meciului de sâmbătă. „Vom merge la TAS şi sunt sigur că se va da un verdict favorabil nouă. Despre meci, ce pot spune? Am dat o replică frumoasă 45 de minute, dar doar atât au putut băieţii. Oricum, sunt sigur şi vă promit că această echipă poate să devină una frumoasă într-un an”, a spus antrenorul Chiajnei, Ionuţ Chiriţă, la sfârşitul celor 120 de minute de joc. În ciuda situaţiei, în conti­nuare ­neclare vizavi de formula de start a noului sezon, oficialii Rapidului sunt foarte optimişti în privinţa viitorului. Team-managerul grupării, Dănuţ Perjă, este de părere că Rapidul şi-a câştigat onest şi moral dreptul de a rămâne în primul eşalon al fotbalului românesc: „Am arătat iarăşi că am îndeplinit criteriul sportiv. ­Le-am dat o palmă tuturor celor care ne-au criticat. Cădeam cu toţii psihic dacă retrogradam”.

Meci de infarct

Nerecomandat cardiacilor, “barajul” de pe „Ştefan cel Mare” a fost un travaliu continuu pentru rapidişti. Neputincioşi în prima repriza, „alb-vişiniii” ­şi-au impus voinţa în cele din urmă, ducând meciul în prelungiri, dincolo de rezistenţa fizică a adversarilor, care au trebuit să se recunoască în cele din urmă înfrânţi.

În ciuda celor 120 de minute de tempo susţinut, legenda vie din teren a „Giuleştinei”, Daniel Pancu, a fost – la cei 35 de ani împliniţi –  motorul catalizator al jocului rapidist. Însufleţit de dragostea manifestată din tribune, Pancu, ­prezent în teren „da capo al fine”, nu şi-a arătat o clipă oboseala, dar fără inspiraţie divină, a spus acesta la finele meciului, toate eforturile ar fi fost zădărnicie.

“A fost foarte frumos, dar şi foarte greu. În prima repriză s-a văzut că nu avem pregătire si nici ritm. Concordia putea marca uşor patru-cinci goluri, dar noi am avut parte de ajutor divin. La pauză, mulţi dintre noi nu mai credeam că putem întoarce soarta partidei, dar le-am spus băieţilor că trebuie să facem presing, să credem în noi şi în spiritul Rapidului şi iată că, susţinuţi frenetic şi din tribune, am izbutit“, a spus căpitanul Rapidului, după fluierul final.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă