15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialBarack(a) Geoana si capitalismul de stanga

Barack(a) Geoana si capitalismul de stanga

De cand Obama a castigat alegerile in SUA, nimeni nu se mai intelege cu Mircea Geoana, candidatul de Amarasti si Dabuleni. E intr-o verva continua. A gasit modelul salvator.I-a studiat presedintelui american ales gesturile, tonul vocii, elementele din mesajul public. Ii mai lipsesc doar cateva vizite prelungite la solar. A adaptat aiuristic discursul de invingator al lui Barack Obama la doctrina social-democrato-populisto-manelista a PSD, pune cuvantul criza in fiecare fraza pe care o rosteste asezand in mintea sa Romania pe marginea unei uriase prapastii imaginare. Incearca sa impuna cu mare tupeu ideea ca Partidul Democrat din SUA ar fi un fel de clona a PSD.

Ca si cum n-ar fi de-ajuns ca se proclama Obama (ma rog, unii se cred Napoleon), Geoana s-a apucat sa infiereze verosul "capitalism de dreapta" (sintagma folosita si de Adrian Nastase cu prilejul propunerii lui Mirciulica drept "candidat la functia de premier"). Geoana ar crede deci ca mult mai bun pentru romani ar fi "capitalismul de stanga".

Sa vedem, totusi, cine ar putea fi capitalistul de stanga, exponentul sistemului pentru care Geoana depune atata efort. Este liderul PSD care a intrat in politica rupt in fund, dar care s-a imbogatit peste noapte, este omul de afaceri "din popor" care, furand statul, a devenit miliardar, este fostul stab PCR sau sunt rudele acestuia ce au ajuns in top 500. In spatele lozincii "sarac si cinstit" s-au desfasurat marile hotii. Capitalistul de stanga a stiut sa fure fara sa fie prins, fara sa faca o zi de inchisoare pentru faptele sale reprobabile. Este campionul NUP-urilor. Descrierea lui se potriveste de minune cu portretul baronului pesedist. Pentru readucerea unui asemenea personaj la putere militeaza astazi Geoana cu aerul ca aduce un suflu nou, salvator pentru tara. Pentru aceasta incearca sa transforme un model pesedist depasit intr-unul supernovator, de mare clasa.

Sperand ca amnezia colectiva sa-i loveasca pe alegatorii romani, se apuca si, plecand de la "criza care-i gata sa dea cu noi de podea", ajunge la concluzia ca mostenirea guvernarii PSD ar fi fost grozava, dar de banii adunati in vistieria statului cat timp oamenii sai au fost la putere, de mareata crestere economica s-ar fi ales praful. De vina ar fi verosii capitalisti de dreapta care au adus criza pe capul romanilor. Iar cohortele de capitalisti de stanga, baroni locali ce au impanat ca slanina listele pesediste, ar vrea sa le faca dreptate. Noroc cu acelasi Iliescu. El i-a invatat sa nu-si afiseze opulenta in campanie, caci ar putea atrage suspiciunea si antipatia electoratului. Geoana ar dori sa credem ca, daca vin pesedistii salvatori la putere, vor fi un fel de haiduci care vor lua de la bogati, dand la saraci beneficii la care nici nu visasera. Dupa care se contrazice si le promite afaceristilor sustinatori ai PSD subventionare partiala, ba chiar totala, a investitiilor. De unde sa le dea bani, daca nu din buzunarele cetatenilor pe care incearca sa-i abureasca promitandu-le iesirea dintr-o criza apocaliptica existenta numai in capul lui Geoana? Sau se gandeste ca, daca nu exista, ucenicii lui Hrebenciuc ar putea-o rapid orchestra?

Deci ceea ce ne propune Geoana nu este o economie capitalista concurentiala care sa intareasca clasa de mijloc, cum face Barack Obama, ci o economie de hotie, dar si cu pomeni dirijate catre saraci pentru ca acestia sa inchida ochii la afacerile baronilor. O economie de baraca. Barack(a) Geoana, senatorul lubenitelor, salvatorul Romaniei neocomuniste originale!

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă