31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAzi-dimineaţă, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat cea mai mică temperatură: 1,6 grade...

Azi-dimineaţă, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat cea mai mică temperatură: 1,6 grade Celsius

În această dimineaţă, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară, din această vară: la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor a arătat 1,6 grade Celsius, relatează Agerpres.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a spus că aceasta este cea mai scăzută temperatură înregistrată în această vară, în Harghita. Tot astăzi, a fost semnalată şi prima brumă.

Temperatura scăzută din aeastă dimineaţă vine la câteva zile după maximă valorică a acestei veri din Harghita, care a fost, la Miercurea Ciuc, de 30 de grade Celsius.

Şi în municipiul Topliţa s-au înregistrat, în această dimineaţă, 4 grade Celsius, în vreme ce la munte, la staţia meteo Bucin, s-a produs un fenomen de inversiune termică, iar termometrele au arătat 9 grade Celsius.

Minima absolută a lunii august, în Harghita, a fost de minus 1,9 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1980. Meteorologul Tanko Karoly nu exclude ca în zilele următoare, la Miercurea Ciuc, să fie şi mai frig.

”Mai avem câteva zile din august şi s-ar putea ca dimineaţa să se înregistreze valori şi mai scăzute”, a spus Tanko Karoly.

Maxima absolută a lunii august, în Harghita, s-a înregistrat în anul 1957, la Miercurea Ciuc, şi a fost de 34,9 grade Celsius.

Judeţul Harghita este supranumit şi Mica Siberie, temperaturile înregistrate aici fiind, frecvent, cele mai scăzute din ţară. Drept urmare, în municipiul Miercurea Ciuc se furnizează căldură şi opt luni pe an, facturile la întreţinere fiind foarte ridicate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă