17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAutorizatia de demolare a cladirii din str. Maria Rosetti nr. 38 a...

Autorizatia de demolare a cladirii din str. Maria Rosetti nr. 38 a fost suspendata

Autorizatia de desfiintare emisa pentru imobilul din strada Maria Rosetti nr. 38 din Capitala a fost suspendata de Primaria Sectorului 2, urmand a se lua masuri urgente pentru paza, conservarea si punerea in siguranta a cladirii, a anuntat, luni, Ministerul Culturii.

Suspendarea autorizatiei este urmarea unei plangeri facute de Ministerul Culturii pe 2 iunie, ca demers punctual de stopare a unui act de "mutilare a patrimoniului construit", dupa cum argumenteaza reprezentantii ministerului.

"Adoptarea de catre Primaria Sectorului 2 a respectivei dispozitii de suspendare a autorizatiei de desfiintare reprezinta un exemplu elocvent al faptului ca o plangere institutionala, precum cea adresata de Ministerul Culturii, poate avea ca efect salvarea patrimoniului cultural", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Culturii.

Potrivit dispozitiei de suspendare a autorizatiei de desfiintare, Comisia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului a sectorului 2 si proprietarul imobilului in cauza vor identifica o solutie urbanistica potrivit "regimului tehnic" emis de Primaria Sectorului 2.

Protestele fata de desfiintarea imobilului din strada Maria Rosetti nr. 38, la care au subscris si organizatii ale societatii civile, au inceput in urma cu doua saptamani, cand buldozerele au fost oprite sa demoleze integral cladirea, dupa interventia Ministerului Culturii, invocandu-se atunci faptul ca santierul nu respecta normele de securitate. Ancheta desfasurata ulterior a dezvaluit ca demolarea cladirii nu avea avizul necesar din partea ministerului.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă