14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAutorităţile locale au început să vâneze parcagiii din Capitală

Autorităţile locale au început să vâneze parcagiii din Capitală

Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei au început, miercuri, o acţiune comună de eliberare a domeniului public de parcagiii care ocupă abuziv locurile de parcare.

În urma acţiunii de astăzi, au fost aplicate 24 de sancţiuni şi au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, poliţiştii locali au confiscat suma de 1575 lei, bani câştigaţi ilegal de parcagii în cursul zilei de astăzi.

Parcagiii se comportă ca nişte interlopi. Oamenii plătesc, de fapt, o taxă de protecţie din teama de a nu le fi avariată maşina. A venit vremea ca bucureştenii să-şi parcheze liniştiţi maşinile fără să mai plătească taxă de protecţie acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucureştenilor să fie eliberate de căpriori şi navete de bere. Şmecherii care le folosesc trebuie să înţeleagă că domeniul public nu este propria lor moşie”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

“Alături de Primăria generală, primarii de sector trebuie să se implice mai ferm în combaterea acestui fenomen. El înseamnă nu doar un abuz la care şoferii bucureşteni sunt supuşi zilnic, nu doar nesiguranţă faţă de proprietatea privată (autoturismele celor care refuză să plătească sunt în pericol), ci şi o problemă de evaziune fiscală.

Împreună cu primăriile de sector trebuie să declarăm război total parcagiilor ilegali. În colaborare cu Primăria Sectorului 1, dăm astăzi un semnal extrem de important în acest sens”, a declarat, la rândul său, Primarul General, Sorin Oprescu.

Autorităţile locale fac apel la bucureşteni ca ori de câte ori se confruntă cu persoane care solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare în Sectorul 1 să sune la Poliţia Locală – 021/9540 – pentru ca agenţii să poată interveni imediat.

Primarul Andrei Chiliman a dat asigurări că vor exista suficiente forţe de intervenţie ale Poliţiei Locale pentru a stopa acest fenomen.

Primarul Sectorului 1 a mai anunţat că aceasta este prima acţiune comună cu Primăria Generală dintr-o serie mai largă, menite să cureţe Bucureştiul de abuzurile celor care consideră oraşul proprietatea lor: reţelele de cerşetori, vânzătorii de obiecte furate care au transformat intersecţiile în tarabele lor, dar şi de cei care sfidează regulile bunului simţ şi îşi parchează maşinile în dispreţul cetăţenilor.

“Acest tip de acţiune are efect doar prin efortul coordonat al Primăriei Generale şi al primăriei de sector. Mă bucur că Sorin Oprescu confirmă faptul că este un partener al meu. Un partener care, spre deosebire de predecesorii săi, înţelege faptul că Bucureştiul poate fi administrat doar în echipă, fără orgolii personale şi abordări politicianiste”, a mai precizat Primarul Andrei Chiliman.

În contextul acestui parteneriat, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Generală discută şi soluţii pozitive pentru rezolvarea, măcar parţială, a situaţiei parcărilor şi a fluidizării traficului.

“Am discutat cu primarul general posibilitatea eliminării indicatoarelor de oprire interzisă acolo unde este posibil acest lucru, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare unde nu ar fi periclitat traficul. Acest tip de măsură ar aduce un plus de câteva sute de locuri de parcare numai pe raza Sectorului 1”, a mai afirmat Primarul Andrei Chiliman.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă