21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialAutoportretul unei fete cuminți, în cinematografele românești

Autoportretul unei fete cuminți, în cinematografele românești

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, „Autoportretul unei fete cuminți“ va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie.

Premiere de gală în prezența echipei vor avea loc la Cinema Victoria din Cluj (vineri, 25 septembrie), Cinema Arta din Târgu Mureș (sâmbătă, 26 septembrie),  Librăria Habitus din Sibiu (duminică, 27 septembrie) și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe (luni, 28 septembrie).

“Autoportretul unei fete cuminți” , un film 100% independent, a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam.  În plus, filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul “Crossing Europe” din Linz – Austria, premiul pentru cea mai bună regie, dar și premiul publicului la Bucharest IFF, precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

„Autoportretul unei fete cuminți“ spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună“. Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie. 

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu. Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de producție Mandragora – și Ana Lungu.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula „Burta Balenei“, producție selectată în 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno în cadrul secțiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. „Burta Balenei“ a fost scris și regizat împreună cu Ana Szel.   

Cele mai citite

Zece persoane au ajuns la secție în urma unui conflict spontan pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei

Zece persoane au fost ridicate, miercuri, de poliţişti şi duse la secție în urma unui conflict spontan izbucnit pe o stradă din Sectorul 2...

România, pe doi în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe

România se află pe locul al doilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina, conform studiului Deloitte Property...
00:01:03

VIDEO: Secretarul american al apărării își reafirmă sprijinul pentru Ucraina și aliații săi

Statele Unite vor continua să lucreze îndeaproape cu partenerii NATO pentru a sprijini Ucraina și țările vecine, a declarat la Riga secretarul american al...
Ultima oră
Pe aceeași temă