12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAtleta Rita Jeptoo a fost depistată pozitiv la testele antidoping

Atleta Rita Jeptoo a fost depistată pozitiv la testele antidoping

Câştigătoarea ultimelor două maratoanel de la Boston şi Chicago, Rita Jeptoo, a fost depistată  pozitiv la un test antidoping efectuat în afara competiţiei.

"Federația kenyană de atletism are neplăcuta obligație să anunțe că a primit o comunicare de la Federația internațională de atletism (IAAF) cu privire la rezultatele testului doping după efectuarea analizei eșantionului A, prelevat în afara competiției pe 25 septembrie 2014, pentru atleta Rita Jeptoo, fiind indicată prezența unor substanțe interzise", se arată în comunicatul remis de Federaţia de atletism a Kenyei.

Federația de la Nairobi nu a dat și alte amănunte privind substanțele depistate.

Jeptoo, 33 de ani, a declarat că acuzațiile sunt false. "Mint", a spus ea reporterilor, după o competiție de veteran, potrivit Agerpres.

World Marathon Major Series, organizaţia care girează maratoaneele de la Boston, Tokyo, Londra, Berlin, Chicago şi New York,  s-a declarat dezamăgită de veştile despre Jeptoo şi a amânat festivităţile de premiere programate pe 2 noiembrie.

Peste 30 de sportivi kenyeni au fost depistaţi dopaţi în ultimii doi ani.

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă