18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele din Bruxelles, un şoc pentru experţii de securitate

Atentatele din Bruxelles, un şoc pentru experţii de securitate

Procuratura din Bruxelles a anunţat că verifică dacă există vreo legătură între atentatele care au lovit marţi dimineaţă metropola belgiană şi cele comise anul trecut în paris, soldate cu 130 de morţi, transmite Reuters, citată de news.ro.

De altfel, mai mulţi ofiţeri din securitate au susţinut că atacul ar putea să fie o răzbunare pentru capturarea de vineri a teroristului Salah Abdesalm, în cartierul Molenbeek din Bruxelles, după ce s-a ascuns timp de patru luni la doar câteva străzi de locul în care s-a născut.

La ora 9.00 dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

În acelaşi timp, serviciile de securitate europene considerau că un nou atac este iminent, însă atentatele din Bruxelles au venit ca un şoc pentru experţii de securitate.

Atentatele care au lovit Bruxelles-ul sunt văzute ca acte de răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam. Dacă această ipoteză se confirmă, atunci Europa trebuie să se teamă de viteza de reacţie a unei celule teroriste.

În orice caz, atacurile de marţi arată eforturile investite de terorişti în planificare, în termeni de logistică, explozibili, arme şi resurse umane dornice să execute crime împotriva unor ţinte civile. Este posibil ca o celulă teroristă, care are legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea lui Salah Abdeslam ar fi putut să îi dea de gol.

 

Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...
Ultima oră
Pe aceeași temă