9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAtentat cu BOMBĂ la o moschee din Yemen: Cel puţin 28 de...

Atentat cu BOMBĂ la o moschee din Yemen: Cel puţin 28 de morţi, într-un atac comis de gruparea Stat Islamic

Cel puţin 28 de persoane au fost ucise şi alte 75 rănite, miercuri, într-un dublu atentat cu bombă comis de gruparea Stat Islamic la o moschee din Yemen, informează Mediafax.

Atentatul a fost revendicat de teroriștii din Statul Islamic printr-un comunicat publicat pe reţelele de socializare. În comunicat se precizat, totodată, că acesta a vizat rebelii Houthi care controlează capitala.

Un atacator sinucigaş a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în mijlocul credincioşilor care se rugau în moschee, a declarat pentru DPA un oficial din Ministerul Sănătăţii.

În timp ce echipele de intervenţie evacuau răniţii, o maşină-capcană a explodat în apropierea clădirii.

Moscheea, cunoscută ca fiind frecventată de susţinătorii rebelilor Houthi, a mai fost atacată şi în luna iulie.

Gruparea Stat Islamic a revendicat o serie de atacuri asupra unor moschei din Sanaa anul acesta, într-o încercare de a eclipsa aripa yemenită a reţelei Al-Qaida. În martie, gruparea a revendicat atacuri vizând două moschei, care s-au soldat cu cel puţin 140 de morţi.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a anunţat că doi membri yemeniţi ai personalului său au fost împuşcaţi mortal în nordul Yemenului.

 

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă