30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialATAC BULGARIA. Iranul condamnă ferm "orice act terorist", în urma atentatului antiisraelian...

ATAC BULGARIA. Iranul condamnă ferm “orice act terorist”, în urma atentatului antiisraelian de la Burgas

Iranul condamnă ferm “orice act terorist”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe cu privire la atentatul sinucigaş antiisraelian de miercuri în Bulgaria, care a făcut şapte victime, dintre care cinci israelieni, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Republica Islamică Iran, care este cea mai mare victimă a terorismului, apreciază că a pune în pericol viaţa unor presoane nevinovate este (…) un act inuman şi îl condamnăm ferm“, a declarat Ramin Mehmanparast, potrivit televiziunii iraniene în limba arabă, Al-Alam.

“Poziţia Iranului este de a condamna orice act terorist în lume”, a adăugat acesta.

“Regimul sionist, care este responsabil pentru actele teroriste organizate în Liban, Palestina şi împotriva savanţilor nucleari iranieni, (…) este dispus să lanseze acuzaţii lipsite de fundament împotriva altor state pentru a le face să uite de caracterul său terorist”, a insistat Mehmanparast.

Cinci turişti israelieni, împreună cu şoferul de naţionalitate bulgară şi autorul atentatului, au fost ucişi miercuri la Burgas într-un atentat sinucigaş împotriva autocarului, care s-a soldat cu 30 de răniţi.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, împreună cu mai mulţi memri ai Guvernului au acuzat imediat Iranul şi mişcarea şiită libaneză că ar fi în spatele atentatului.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a afirmat joi că Israelul se confruntă cu “un val de terorism la nivel mondial”, comandate de Teheran.

Citeşte şi Centrul pentru Combaterea Antisemitismului condamnă atacul terorist din Burgas

Cele mai citite

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...
Ultima oră
Pe aceeași temă