14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAstazi, zi decisiva pentru apa calda si caldura din apartamentele din oras

Astazi, zi decisiva pentru apa calda si caldura din apartamentele din oras

Plenul CL a fost convocat astazi pentru a discuta concesionarea serviciului de termoficare si contractarea unui manager privat la CET.

Consilierii locali vor decide astazi daca serviciul de termoficare din municipiu va fi scos la licitatie. “Pe ordinea de zi va fi un singur punct: proiectul aminat la ultima sedinta. Dispozitia privind convocarea sedintei a fost emisa la sfirsitul saptaminii trecute”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvint al Primariei.

Proiectul a fost aminat cu citeva zile la solicitarea alesilor locali ai PDL. Varianta propusa de municipalitate pare singura posibilitate de a asigura functionarea sistemului de termoficare pe termen lung. De aceea, este de asteptat ca proiectul sa fie sustinut de toti consilierii locali.

Dupa aprobarea hotaririi, urmeaza sa fie stabilita o data pentru organizarea unei licitatii internationale privind concesionarea productiei si distributiei agentului termic. De serviciul de termoficare s-au aratat interesate in trecut firme din Germania, Coreea sau Finlanda. In paralel, municipalitatea negociaza cu firma Dalkia semnarea unui contract de prestari servicii care sa asigure functionarea sistemului in aceasta iarna.

“Toata lumea spera ca acest contract va intra in efectivitate de la data de 1 octombrie. A fost o intilnire foarte lunga, de dimineata si pina in jurul orei 17. S-a discutat despre modul de derulare a contractului, despre modul de garantare. Cei de la Dalkia vor asigurari ca-si vor primi banii. Deocamdata nu s-a stabilit nimic concret”, a declarat Ficu Anghel, consilier local al PNL, membru al comisiei de negociere.

In oferta depusa de Dalkia se mentioneaza ca municipalitatea va trebui sa achite toate costurile inregistrate de societate pentru asigurarea agentului termic. In plus, de la bugetul local va trebui sa se plateasca in jur de 65.000 lei pe luna pentru managementul asigurat de Dalkia.

Conform ofertei, societatea privata sustine ca ar putea mentine activ sistemul cu un numar total de 700 de angajati. Anul trecut CET a inregistrat un numar mediu de 1.300 de angajati. Municipalitatea, in schimb, ar urma sa se ocupe de partea de facturare si incasare a serviciilor catre populatie.

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă