19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAsociația islamistă „Fussilet 33”, frecventată de teroristul tunisian Anis Amri, a fost...

Asociația islamistă „Fussilet 33”, frecventată de teroristul tunisian Anis Amri, a fost interzisă la Berlin

Asocația islamistă „Fussilet 33”, care funcționa ca moschee, a fost interzisă de autoritățile germane, după ce 460 de polițiști au efectuat, marți, percheziții la 24 de obiective din Berlin, printre care locuințe, sedii de firme, spații de detenție, informează Deutsche Welle.

Potrivit poliției berlineze, sălile de rugăciune ale asociaţiei „Fussilet 33″ ar fi fost puncte de întâlnire a islamiştilor extremişti. 

Ascoiația „Fussilet 33” se afla de multă vreme în vizorul Poliţiei şi al Oficiului pentru protejarea Constituţiei, însă reușise să funcționeze deși politicienii de la Berlin au cerut interzicerea asociației. În urmă cu o săptămână, moscheea şi-a închis porţile de bună voie.

Deutsche Welle mai precizează că în moschee s-ar fi colectat  bani pentru comiterea de atentate teroriste în Siria și s-ar fi ținut „cursuri” de radicalizare.

Astfel, un imam din cadrul asociației a fost arestat preventiv, iar alți cinci ar putea fi urmăriți penal.

Potrivit Deutsche Welle, tunisianul Anis Amri, responsabil pentru atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin, ar fi frecventat moscheea asociaţiei „Fussilet 33″ din Berlin. Ultima oară a fost filmat acolo pe 19 decembrie 2016, în seara în care a intrat cu mașina în populație, cauzând moartea a 12 persoane și rănirea a peste 50.

 

 

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...
Ultima oră
Pe aceeași temă