18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialASASINAT? Uciderea misterioasă a unui miliardar francez

ASASINAT? Uciderea misterioasă a unui miliardar francez

Miliardarul francez Claude Dray (76 ani) a fost descoperit împuşcat mortal în locuinţa sa din apropierea Parisului, potrivit cotidianului Le Parisian.

Dray a fost descoperit, marţi dimineaţă, de către majordomul lui în conacul său bine securizat din Neuilly-sur-Seine în jurul orei 9. El a fost văzut ultima dată în viaţă în noaptea de luni la ora 23.00, tot de către majordom.

Rapoarte ale poliţiei sugerează că Dray a fost împuşcat în gât. Nu au existat semne de intrare forţată şi nici semne de luptă, iar poliţia crede că a fost folosit un pistol cu amortizor.
Poliţia a spus că sunt semnele distinctive ale unui “asasin profesionist.”

“Cineva a intrat în casă şi a tras trei gloanţe în gâtul victimei”, a spus un detectiv, adăugand că s-a folosit de un pistol cu amortizor, iar nimeni din casă nu a auzit nimic.

Claude Dray, unul dintre cei mai importanţi evrei din Franţa, a făcut avere având afaceri îin domeniul hotelier, înainte de a deveni un colecţionar de artă proeminent. El deţinea Hotel de Paris în St Tropez, unul dintre cele mai celebre stabilimente de pe Riviera Franceză. ArtInfo l-a descris ca fiind “unul dintre cei mai importanţi colecţionari francez de artă plastică şi de mobilier Art Deco”.

Cea mai mare parte a colecţiei a fost vandută la licitaţie în 2007, pentru suma record de 55 millioane de lire sterline. Bogătaşul francez a declarat că toate veniturile obţinute au fost pentru cele patru fiice şi cei şapte nepoţi.

Dray a fost obiectul unor ameninţări în trecut, iar casa lui, care era echipată cu echipamente antiefracţie, alarme, inclusiv camere infraroşu, a fost în mod periodic apărată de poliţie şi de agenţi de securitate privaţi.

Cele mai recente ameninţări de extorcare de fonduri au fost în 2009, în acest caz Procuratura din Paris deschizând o anchetă.

Potrivit Le Figaro, Dray era cunoscut ca fiind o personalitate dificilă. “Soţia lui este încantătoare, el însă a fost un om dificil, ceea ce nu a fost o veste foarte bună în lumea artei pariziene”, a spus pentru cotidian un reprezentant al unei galerii. “El nu ceda, nu am putut negocia cu el Atunci când oferea un preţ, el dădea un preţ de trei ori mai mic şi era foarte încăpăţânat…”

Soţia sa, Simone, se afla în SUA, unde cu patru ani în urmă, soţul ei a cumpărat faimosul hotel Naţional din South Beach, Miami.

Dray a petrecut doar o parte din timpul său la domiciliu, preferând să-şi petreacă cea mai mare parte a anului cu soţia sa în casa lor din Miami.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă