20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 100.000 de persoane au rămas fără electricitate în Belgia

Aproximativ 100.000 de persoane au rămas fără electricitate în Belgia

Aproximativ 100.000 de locuinţe din regiunea Tournai, în vestul Belgiei, au rămas fără energie electrică, luni, din cauza ninsorilor abundente, a anunţat Elia, compania care administrează reţeaua belgiană de distribuţie a electricităţii, potrivit Mediafax.

 

“În urma unei combinaţii deoesebite de condiţii meteorologice – ninsori, nivel ridicat de umiditate, temperaturi apropiate de zero şi vânt într-o direcţie şi deosebit de puternic – care au favorizat rămânerea zăpezii pe cabluri, reţeaua de înaltă tensiune a Elia a înregistrat mai multe ruperi ale liniilor, determinând întreruperi de electricitate, în special în regiunea Tournai”, a explicat Elia într-un comunicat.

“Trei stâlpi de înaltă tensiune au fost avariaţi (…) iar conductorii (cablurile) electrici au căzut pe autostrada A17 (Gand-Lille), care a fost închisă circulaţiei”, adaugă textul.

“Parbrizele a două camioane au fost avariate, dar din fericire nu sunt răniţi. În cel mai bun caz, autostrada va mai rămâne blocată pentru aproximativ încă trei ore”, respectiv până în jurul orei 21.30, a precizat compania.

“Am pierdut în această dimineaţă o încărcătură de 40 de megawaţi la nivelul a trei posturi private de electricitate. Putem estima numărul persoanelor care au rămas fără curent electric la 100.000”, a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei.

În Franţa, de cealaltă parte a frontierei, conducerea aeroportului Lille-Lesquin a decis în cursul după-amiezii să îşi închidă pistele din cauza ninsorilor abundente şi a lapoviţei.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă