26 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialAntonescu: Macovei influenţează trei sferturi dintre procurori

Antonescu: Macovei influenţează trei sferturi dintre procurori

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că europarlamentarul PDL Monica Macovei ar “influenţa anumit”, dar şi cunoaşte, trei sferturi dintre procurorii din parchete, iar o parte dintre foştii săi consilieri se află pe poziţii de decizie în parchete şi instanţe.

“Nu putem să tratăm Parlamentul ca pe o adunătură de infractori şi orice reprezentant al Parchetului şi orice document ca pe cuvântul lui Dumnezeu pe pământ, asta e altceva. Nu putem face asta”, a afirmat Antonescu, potrivit Mediafax.

Ulterior, preşedintele Senatului a fost întrebat de unde cunoaşte faptul că Monica Mocovei ar influenţa procurorii în activitatea lor.

“Păi le face public, în repetate rânduri înainte ca parchetul, nu mai vorbesc de instanţă, să se pronunţe, doamna Monica Macovei a spus foarte clar ce trebuie să facă respectivii. Eu nu am spus niciodată pe niciun fel de… nu numai proces, pe niciun fel de cercetare, ce trebuie să se întâmple (…) Doamna Monica Macovei, ca să dau un exemplu, în repetate rânduri a spus şi nu e singura: «Pentru mine cazul Dragnea e relevant. Dacă Liviu Dragnea nu va fi trimis în judecată înseamnă că nu mai avem justiţie în România. Liviu Dragnea trebuie trimis în judecată». Un exemplu, a făcut nu ştiu câte”, a afirmat liderul PNL.

Antonescu a precizat însă că nu ar fi nimic ilegal, dar poate fi făcută o listă cu foştii consilieri ai Monicăi Macovei care sunt în poziţii de decizie în parchete sau în instanţe. De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă a influenţa un procuror nu înseamnă ca acesta să dea curs recomandărilor lui Macovei.

“Nu asta înseamnă. Hai să punem capăt discuţiei, când doamna Macovei toarnă la Bruxelles şi în alte părţi, toarnă oameni politici, partide, instituţii din această ţară, Guvernul, asta spune, că influenţăm procurorii. Dumneavoastră nu ştiţi vreun procuror care să fi luat o decizie în folosul sau sub influenţa cuiva din USL. Când găsiţi vreunul mai discutăm”, a mai precizat liderul PNL.

Cele mai citite

Netanyahu e neschimbat: Încheierea războiului doar dacă Hamas va fi distrusă

Condiţiile pentru ajungerea la o ''încetare a focului permanentă'' în Fâşia Gaza nu s-au schimbat şi ele includ ''distrugerea'' Hamas şi ''eliberarea tuturor ostaticilor''...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...

Zelenski participă în Singapore la conferinţa Shangri-La Dialogue. Ce va discuta cu Lloyd Austin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Singapore pentru conferinţa Shangri-La Dialogue, unde se va întâlni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă