14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialANPDCA condamnă comportamentul învăţătoarei din Cluj care l-a numit pe un elev...

ANPDCA condamnă comportamentul învăţătoarei din Cluj care l-a numit pe un elev “jumătate de creier”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) condamnă comportamentul învăţătoarei din Cluj şi aminteşte celor care lucrează cu copii că au obligaţia să anunţe DGASPC dacă există suspiciuni de abuz sau neglijare a copiilor, potrivit unui comunicat al instituției. 

De asemena, ANPDCA a subliniat că, potrivit prevederilor legale în vigoare, fiecare copil are dreptul să fie tratat cu respect de către cadrele didactice, de personalul auxiliar şi cel administrativ din şcoli şi trebuie să fie informat asupra drepturilor pe care le are şi asupra modalităţilor de exercitare a acestora.

“În cadrul procesului educativ, pedepsele corporale sau alte tratamente degradante sunt interzise. În acest context, ANPDCA, în calitatea sa de autoritate centrală cu atribuţii în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului, încurajează orice părinte sau orice altă persoană care are cunoştinţă despre situaţii de acest fel să sesizeze, de urgenţă, direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului locală”, se arată în comunicat.

Citește și: Caz șocant la un liceu din Cluj: O învățătoare a umilit un elev de șapte ani

Totodată, ANPDCA reaminteşte tuturor profesioniştilor care lucrează cu copii, inclusiv celor din sistemul de educaţie, că în cazul în care au suspiciuni legate de abuzul sau neglijarea unui copil au obligaţia de a sesiza serviciul public de asistenţă socială sau direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului.

“Sunt profund îngrijorată că, după 25 ani de la ratificarea Convenţiei pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului, încă mai există cadre didactice care folosesc astfel de metode în procesul educativ. Trebuie să fim solidari şi să nu mai acceptăm tratamentul copiilor noştri într-o manieră degradantă şi umilitoare, aşa cum a făcut-o cadrul didactic de la Cluj. Pentru că este o încălcare a unui drept fundamental al copilului: dreptul de a fi tratat cu respect. Drepturile copilului trebuie să fie lege pentru toţi adulţii!”, a declarat preşedintele ANPDCA, doamna Gabriela Coman.

Citește și: Anchetă într-un liceu din Craiova. O profesoară le-a vorbit elevilor despre ”plăcerile carnale”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi “jumătate de creier”.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă