16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel declară că nu este supărată pe Nicolas Sarkozy

Angela Merkel declară că nu este supărată pe Nicolas Sarkozy

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a dat asigurări, luni, că nu este supărată pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, care a renunţat de curând să o invite pe lidera germană la una din reuniunile sale electorale, informează AFP, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă s-a supărat pe Sarkozy pentru că nu a mai invitat-o, Merkel a răspuns “nu”, râzând.

“Am spus că m-aş bucura şi că aş dori ca Nicolas Sarkozy să rămână preşedinte al Franţei şi că, oricare ar fi forma de susţinere pe care ne-ar cere-o, vom răspunde. Dar, să fiu sinceră, avem deja destule de făcut la noi”, adaugă ea.

“Este normal să îl susţin pe omologul meu conservator în condiţiile în care am lucrat mereu foarte bine împreună”, a subliniat Merkel.

Cancelarul a reamintit că liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Sigmar Gabriel, îl susţine pe socialistul francez François Hollande.

Revista Der Spiegel relata săptămâna trecută că Merkel ar fi fost nemulţumită că Sarkozy nu mai dorea prezenţa ei la o reuniune electorală, contrar a ceea ce anunţase iniţial.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă