16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAngajaţii Hidroserv protestează la sediul Hidroelectrica Porţile de Fier

Angajaţii Hidroserv protestează la sediul Hidroelectrica Porţile de Fier

Zeci de angajaţi ai Hidroserv Porţile de Fier au protestat, vineri, în faţa sediului Hidroelectrica din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi că nu mai primesc lucrări din partea companiei aflate în insolvenţă, oamenii temându-se că îşi vor pierde locurile de muncă, informează Mediafax.

La protestul organizat de Sindicatul Porţile de Fier au participat aproximativ o sută de angajaţi ai Hidroserv, care au scandat timp de o oră în faţa sediului Hidroelectrica din Drobeta Turnu Severin.

Citeşte şi: Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă. A pierdut procesele cu Alpiq, Energy Holding, EFT

Oamenii au huiduit conducerea companiei, pe care o acuză că refuză să le mai dea lucrări.

De asemenea, protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum: “Hidroserv pune pumnul în gura sindicaliştilor de la Porţile de Fier”, “Hidroelectrica înapoi în insolvenţă!”, “Hidroelectrica – Serv în pragul falimentului!”, “Sistemul energetic din România, o afacere pe bani mulţi!”, “Cine răspunde de colapsul în care se află sistemul energetic românesc?”.

Oamenii au reclamat şi faptul că, în condiţiile în care Hidroelectrica a intrat din nou în insolvenţă, s-ar putea recurge la noi disponibilizări.

“O să rămânem fără locurile de muncă, fără susţinere materială, aceasta este problema cea mai mare. Nu mai avem nimic de lucru. Hidroelectrica face un joc de a nu ne mai da lucrări. Toate grupurile vor cădea pe butuci, dar pe ei nu îi interesează. Vom ajunge să stăm pe tuşe”, a spus un angajat Hidroserv participant la protest.

Citeşte şi: Hidroelectrica revine în insolvenţă, „băieţii deştepţi“ continuă lupta pentru 1,3 miliarde lei

“Nu avem de lucru, venim la serviciu ca să plecăm de acasă. Nu dorim nimic altceva decât să ni se dea de lucru, lucrări nu mai sunt, am înţeles că ar fi asigurate lucrările doar pentru 90 de salariaţi, diferenţa până la 370 urmând probabil să-şi caute de lucru. Sunt lucrări de întreţinere, de reparaţie care trebuie făcute şi este nevoie de noi”, a afirmat un alt protestatar.

Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat că situaţia filialei Hidroserv Porţile de Fier este “la fel de proastă” ca a societăţii Hidroelectrica.

Citeşte şi: Hidroelectrica, din nou în insolvenţă

“La exact trei luni de când Sindicatul Porţile de Fier anunţa într-un miting care s-a dorit a fi un semnal de alarmă, în care anunţam că Hidroelectrica este în pragul falimentului, iată că aceasta se reîntoarce în situaţia de insolvenţă. Am fost catalogaţi în fel şi chip, s-a spus că minţim, că totul este grozav, Borza anunţa profitul record, iar omul pus de el la Hidroelectrica – Serv, Radu Silaghi, nimeni altul decât soţul asociatei sale Nicoleta Munteanu, anunţa că societatea va fi una profitabilă. De atunci au fost disponibilizaţi circa 200 de salariaţi din sucursale, 120 în Porţile de Fier, dar au fost angajaţi alţii la Bucureşti. La Porţile de Fier au fost schimbaţi patru directori în şapte luni. Au fost până acum trei directori economici”, a declarat Cristinel Popescu.

Pe durata protestului, niciun reprezentant din conducerea Hidroelectrica Porţile de Fier nu a ieşit să discute cu protestatarii.

Hidroserv Porţile de Fier asigură serviciile de mentenanţă pentru Hidroelectrica.

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă